Представь, ты выходишь на помост и сотни фанатов выкрикивают твоё имя... Твои друзья, родные и близкие смотрят на тебя сквозь экраны телевизоров, компьютеров и телефонов... Смотришь с гордостью на тренера... И начинаешь сражение за медаль... Ты поднимаешь предельный вес и в твою честь, в честь твоей страны играет гимн Родины! Но это только мечта... Мечта настоящего пауэрлифтера. Боже, сколько времени уходит на тренировки. Сколько пашешь каждый день на результат. Сколько нервов ты тратишь, сколько боли ощущаешь из-за любимого пауэрлифтинга. Знаю, простым людям этого не понять. Когда разрываешься между учёбой и пауэром, когда доказываешь родителям, что пауэр для тебя - это все. Когда перед очень важным подходом трясутся руки, становятся холодными, но с уверенность затягиваешь ремень потуже. Потом выходишь на помост с верой в душе. Слышешь команду судьи и забываешь обо всем. Забываешь чувство боли и просто борешься до конца! Как больно, когда проигрываешь... С кровью на лодонях от мозолей и со слезами на глазах идёшь в раздевалку... Все тебе говорят: «Зачем тебе эта штанга? Пошли гулять». Но ты с гордостью отвечаешь, что у тебя тренировка. Родители говорят: «Учёба важней! В голове только штанга», а ты сквозь слёзы на глазах бежишь из дома на тренировку! В этом и есть дух! Когда знаешь своё место в жизни и никогда не сдаешься!

На тренуванні

Черговий раз Здробилко Станіслав показав, що відданий своїй справі! Стас, ковельчанин, тренер, спортсмен, знайомий, друг і просто хороша людина свято весни зустрічав в Єстонії, у місті Тарту, яке є другим за величиною містом у країні, центр Південної Естонії. Тарту відоме як традиційний інтелектуальний центр Естонії: у Тарту міститься єдиний класичний університет - Тартуський університет, заснований 1632 року та найстаріший театр в Естонії – Ванемуйне. Стасові місто дуже сподобалося, нові враження, нові люди, які є досить приємними та ввічливими, як помітив Стас за короткий проміжок часу перебування там.

Довгоочікувана мить настала

Звичайно, що морально спортсмену було нелегко напередодні змагань, тому він відволікався як тільки міг: відпочивав, харчувався, дивився фільми, мав здоровий повноцінний сон (приїхав до Естонії 4 березня). Тобто мав максимум релаксу, щоб відновити сили, отримати багато енергії для того, щоб виступити вдало та успішно.

На жаль, через брак коштів тренер Станіслава, Хом’як Олег, не поїхав з ним, компанією хлопцю була збірна України, присутні тренери допомагали у всьому. Підтримку відчував навіть будучи далеко від рідної домівки. Підтримували всі: рідні, друзі, знайомі та впринципі всі, хто знав, що хлопець буде виступати, за що Стас дуже вдячний. Справді, підтримка – це досить необхідна штука, а особливо у важливі життєві моменти та події вона відіграє велику роль ы э важливою.

Frеe time в Єстонії


Як відомо, Станіслав тривалий час готувався до змагань, регулярно викладаючи в соціальні мережі результати своїх тренувань. У підготовці допомагав тренер ЗТУ Хом'як Олег. Проте підготовка тривала лише два місяці і часу на збільшення сили практично не було і це дало свої плоди.

«Моя мрія здійснилася: виступити на Чемпіонату Європи IPF(EPF). Це було незабутньо і залишеться у пам'яті. Став третім в сумі триборства (237,5 кг - присідання; 170 кг - жим лежачи ; 245 кг - станова тяга). Також виборив дві малі медалі: у присіданні – срібло, в жимі - бронза! Дякую своєму Тренеру ЗТУ Хом'яку Олегу, також людям, без яких не було б цієї поїздки, це мої спонсори, і всім, хто мене підтримував, а таких хороших людей було багато. Дуже дякую всім!»

На змаганнях





Хом’як Олег, тренер: «Щойно Здробилко Станіслав виборов бронзову нагороду в сумі триборства на Чемпіонаті Європи з класичного пауерліфтингу серед юніорів!!! Показав чудовий результат - 652,5 кг! Завоював срібну нагороду у присіданні з результатом 237,5 кг, та бронзову медаль у жимі лежачи – 170 кг, у ваговій категорії до 83 кг. Вітаємо!!!!!!!!»

З тренером

Когда тебя сжимаю крепко я руками,
Тебя я жму, с тобой сажусь, тебя тяну,
И грубой ты бываешь только временами,
Лишь в случае, когда тебя я не дожму.

Мозолями мне часто руки покрываешь,
Зато воспитываешь ты характер мой и дух,
В руках других частенько ты бываешь,
Но не ревную я тебя к охапке пляжных шлюх.

Когда тебя уже не держат руки,
Я лямками примкну к железу твоему
Пускай же ждущие помрут от скуки,
Но первым я тебя сегодня потяну.

Когда ты на спине моей могучей
чуть прогинаешься, трясёшься, как желе,
Бинты я повязал на всякий случай,
Они прибавят часть уверенности мне.

Я знаю, что когда ты слышишь,
как под тобой хрипя и матерясь
лежу я, выгибаясь бумерангом,
ты помогаешь мне тебя дожать.

Весь стих, всю душу и тоску
Тебе одной я посвящаю,
Штанга родная, я как атлет тебя люблю,
А тренинг в пол отдачи презираю!


Заслужені нагороди


Так як на даний момент у Стаса «медовий місяць» м'язів, відпочинок, тому бажаємо приємного релаксу та нових сил для підкорення інших вершин! Адже плани наполеонівські, грандіозні: покращити показники до 2017 року і виступити на чемпіонаті світу, який буде проводитися в Білорусії. А зараз ще планують виступити на чемпіонаті Рівненської області в травні, а восени – на чемпіонаті України.




«Я живу пауэрлифтингом. Я знаю, что это в конечном счете убьет меня, но я не могу остановиться. Вся моя память и все мои друзья- это все пауэрлифтинг. Это моя история.» (С) Луи Симмонс

«Тому ніколи не опускайте руки в ті моменти, коли здається, що все втрачено чи переслідують невдачі. Це тимчасово, це для того, щоб стати ще сильнішим. І постійно варто шукати мотивацію в будь-чому. Отакими кроками вперед до мети», - каже Стас.







P.S. Так як я люблю пауерліфтинг, відвідую по можливості змагання з цього виду спорту, сама «тягаю залізко», то впевнено можу сказати, що Стас є гордістю нашого міста. Адже не раз бувало питали про Стаса і за межами Ковеля. І коли ти розповідаєш про нього, то справді гордишся. Так що і я кожному бажаю мотивації. І чим би не займалися ви: спортом, мистецтвом чи наукою – пам’ятайте: все можливо і завжди знайдуться ті, які вас будуть розуміти та підтримувати, бо самі живуть цим.

І дякую за те, що є такі люди, пишучи статтю про яких, просто кайфуєш. А коли те, що ти робиш приносить задоволення – найвища нагорода!