Початок квітня символізує не лише День сміху, але й Свято сили, яке тривало аж три дні. На майданчиках спорткомплексу «Арена Спорт», що в «Адреналін Сіті», відбувся Відкритий Чемпіонат WPA України з пауерліфтингу, жиму лежачи та станової тяги. Учасниками змагань стали чоловіки та жінки з усіх областей України, а це понад 450 майстрів штанги. У силових змаганнях взяли участь чемпіони Європи, світу та рекордсмени світу. Спортсмени змагалися за право представляти Україну на Кубку світу, який також пройде в Луцьку. Переможців нагородили кубками, медалями, грамотами та «смачними» і корисними подарунками, зокрема спортивним харчуванням.



Як завжди, ковельчани були активними учасниками змагань. Фітнес-клуб «Body Master» здобув 4 золотих та 2 срібні медалі, зокрема Макарусь Павло в становій тязі здобув золото у відкритій віковій групі та ваговій категорії до 75 кг,у цих же групах він завоював золото в абсолютній першості,Ващук Олег у віковій категорії Masters (40-44) ваговій категорії до 100 кг пауерліфтинг -золото, жим лежачи - срібло,станова тяга – золото.





Слободяник Андрій («ARENA FITNESS») вдало виступив на змаганнях, подолавши штангу вагою в 110 кг у жимі лежачи при власній вазі 66, 4кг, посів I місце у ваговій категорії до 67, 5кг у віковій категорії 16-17років. Несподіваним було те, що Андрій став третім в АБСОЛЮТНІЙ першості серед тінейджерів. Тренується під керівництвом Зайця Віталія.




Нікітін Віктор («ARENA FITNESS») зайняв I місце в жимі лежачи у категорії до 90 кг та у віковій категорії до 55-59 років. Та в свої 59 років встановив рекорд України WPA, піднявши штангу вагою 145, 5 кг. Вага Віктора 84, 7 тренується під керівництвом Зайця Віталія.





Активним та грамотним у своєму виступі був Рубік Микола(«Body Master»), який просто не уявляє свого життя без паурліфтингу, змагань, тренувань та емоцій під час жиму: «Коли в останній раз ти дивився в дзеркало і бачив там відображення людини, якою ти насправді хотів би бути? Адже мрія так і залишиться мрією, поки ви самі не вдихнете в неї життя ... Життя не зупиняється на падіннях, головне - це вміння вставати після кожної невдачі, раз по раз, поки ти не доб'єшся свого. А в найважчі моменти, коли ти готовий все кинути, згадай про свою головну мету і скажи собі: "Я відмовляюся здаватися". Кожна крапля поту на тренуванні - це сльози слабкості, переможеної твоїм тілом. Життя зовсім не обчислюється кількістю вдохів та видохів, воно обчислюється моментами, захоплюючими подихами , успіхами та перемогами! Мене дуже часто питають, яку я маю матеріальну вигоду,скільки отримав за перемогу в тих ,чи інших змаганнях. Вони не розуміють, що жодні гроші навіть поруч не стануть з таким моментом як насолода від виходу на п’єдестал та отриманої перемоги, від цього неймовірної почуття кайфу та драйву, від того, що тобі вдалося дійти до певної межі, та переступити її. Змагання - це шанс показати себе, свою силу, і навіть, якщо ти не став першим, ти був серед них, серед найсильніших людей спорту, ім’я якому ПАУЕРЛІФТИНГ!!!

Після виступу на Чемпіонаті України в Києві з результатом нижчими, ніж очікував, я чекав на реванш у Луцьку на «6-му відкритому чемпіонаті ВПА Україна з пауерліфтингу, жиму лежачи та станової тяги». Реванш, можна сказати, відбувся. Вдалося покращити власний результат на 5 кг,штангу вагою 170 кг нарешті було подолано, а це в моєму віці, повірте,ой, як нелегко. Коли збільшення ваги штанги з кожним кілограмом вдається титанічними зусиллями. Але ,що маємо, те маємо: у підсумку срібло у ваговій до 100кг, і віковій Masters та 4 місце в абсолютній першості в цих же категоріях. Результатом вцілому задоволений, хоч не вдалося посісти перше місце, зате перейняття досвід та перебування на одному майданчику,помості з рекордсменом Олегом Базилевичем (результат жиму - 250кг), з новим товаришем по спорту,чудовою людиною - Романом Цауком (225 кг) ,та іншими сильними спортсменами все компенсувало. Я вдячний братанам по спорту з фітнес-клубу «Body Master», та всім, хто вболівав, за підтримку.
Зачем Вы жмете пацаны,
Зачем Вы поднимаете?
Там много денег платят Вам?
Иль в славе Вы купаетесь?
Да нет сказали пацаны,
Не платят денег там,
И слава там в своих кругах,
Известных только нам.
Зачем тогда вся эта жесть?
Все сотни тонн железа?
Зачем, скажите пацаны?
Раз это бесполезно.
Да нет, братуха, все путем,
Там философия другая.
Ведь зал, реально, нам как дом
И в нем мы отдыхаем!
»

Ковальчук Сергій, м. Луцьк: "Я задоволений результатом, але мені зараз жахливо все болить після екіпи)".





Приємно, що кожен із учасників хотів донести до глядача ті емоції, які переповнювали його під час тяги та жиму. Це нереально. І лише той, хто хоть раз у житті відчував це сам, може зрозуміти. Бажаємо всім побsльше мотивації, інтенсивних та кайaових тренувань, вдалих результатів у наступних змаганнях. І до зустрічі!!!