Оперативною групою Цуманської виправної колонії управління ДПтС України у Волинській області проводиться робота по перекриттю каналів доставки заборонених для вживання та розповсюдження предметів до зони, що охороняється. Як результат - затримуються громадяни котрі намагаються здійснити перекиди. Так, з початку 2016 року оперативними працівниками в ході реалізації оперативної інформації було затримано 21-го громадянина, а саме: на 18 громадян було складено адміністративні протоколи в порядку статті 188 КУпАП, ще троє є фігурантами кримінальних проваджень по фактам спроб доставки до зон, що охороняються, наркотичних речовин.

Одним з найяскравіших випадків перекриття каналу доставки заборонених предметів до зони, що охороняється та одночасно допомоги працівникам поліції є затримання особи, котра перебуває у розшуку.

Так, в ході реалізації оперативної інформації 21.08.2016 року близько 21 год. 10 хв., помічено невідомих осіб, котрі наблизились до ділянки периметру № 3, після чого силами оперативної групи Цуманської виправної колонії (№ 84) було затримано громадянина Р. та громадянина М., котрі намагалися здійснити перекид заборонених предметів, а саме 2-х літрів спиртоскладових напоїв.

В ході затримання встановлено, що громадянин М., 01.06.1996 року народження, уродженець та житель с. Клевань-2, Рівненського районну, Рівненської області за поданням Рожищенського РВ ГУНП у Волинській області перебуває у розшуку за підозрою в скоєнні ряду крадіжок в Рожищенському районі.

По факту спроби здійснення перекиду було складено адміністративні протоколи в порядку статті 188 КУпАП та передано громадянина М. працівникам ГУНП у Волинській області.

Сектор оперативно-розшукової роботи управління
ДПтС України у Волинській області