Великдень – це одне з найважливіших християнських свят. Усі віруючі люди готуються до нього впродовж семи тижнів Великого Посту. В день світлого свята Воскресіння Христового усе людство радіє та веселиться, так як воно символізує перемогу життя над смертю, перемогу добра над злом.

Не залишились осторонь українських традицій в установах виконання покарань та СІЗО управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області.

Так, з метою організації змістовного та корисного дозвілля засуджених і осіб, узятих під варту, у період Великодніх свят в УВП області було проведено ряд заходів із засудженими. В усіх установах засуджені підготували святкові стінгазети на Великодню тематику.

В Маневицькій виправній колонії №42 священнослужителями Свято Воскресенського храму УПЦ проведено Пасхальний молебень та освячено паски. Представники релігійної організації «Християни Віри Євангельської» здійснили святкову проповідь з пісенним супроводом. Серед засуджених проводили турнір з шахів та шашок, змагання з настільного тенісу та футболу.

Засуджені Цуманської виправної колонії №84 мали можливість зустрітися із представниками різних релігійних конфесій. За участю священнослужителів УПЦ відбулась святкова літургія та освячено паски. В актовому залі установи пройшов святковий концерт представників релігійної громади «Християни Віри Євангельської». Також в період Великодніх свят між засудженими відділень №1, №2 та №3 відбувся турнір з міні-футболу.

В Ковельську виховну колонію завітав Благочинний Ковельського Свято-Введенського округу УПЦ отець Василь, який привітав вихованців зі святом та освятив паски. В кімнаті виховної роботи відбулось лекційне заняття на тему: «Світле Христове Воскресіння». Крім цього з вітальними словами до засуджених звернувся депутат районної ради Георгій Корнієвський, який привіз усім вихованцям у подарунок паски.

В Луцькому Слідчому ізоляторі проводились лекції на теми: «Традиції та звичаї святкування Великодня в Україні», «Свято Воскресіння Христового». Відбувся перегляд фільмів на релігійну тематику. Засуджені господарчої обслуги та арешту зіграли у міні-футбол, між неповнолітніми відбувся турнір з настільного тенісу.

В усіх установах області пройшли інформаційні години про останні події країни та світу. У вільний час засуджені читали пресу, художню літературу, а також переглядали телепередачі та фільми на релігійну тематику.


#Великдень