Якби в Україні найближчим часом відбулися вибори Верховної Ради, то перше місце на них посіла б партія «Батьківщина», а на дострокових президентських перемогла б Юлія Тимошенко.

Про це свідчить результати опитування, проведеного з 4 по 13 листопада 2016 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у всіх регіонах України (крім окупованої частини Донбасу і Криму). Методом особистого інтерв'ю було опитано 2039 респондентів віком від 18 років і старші.

Згідно з даними соціологів, у разі проведення парламентських виборах в середині листопада, найбільшу підтримку виборців отримала б «Батьківщина» (19,1% серед тих, хто збирається голосувати і визначився). Далі голоси за партії серед тих, хто взяв би участь у голосуванні і визначився, розподілилися б так:13,2% – за «Блок Петра Порошенка»,10,1% – за «Опозиційний блок», 9% – за Радикальну партію О. Ляшка, 8,1% – за партію «За життя», 6,1% – за «Громадянську позицію», 6% – за «Самопоміч», 5,5% – за «Свободу».

За методикою «таємної скриньки», «Батьківщина» отримала б 20% серед тих, хто збирається голосувати і визначився. Далі йдуть БПП (13,3%), Радикальна партія (9,8%), «Опозиційний блок» (9%), партія «За життя» (8,2%), «Самопоміч» (6,0%), «Громадянська позиція» (5.8%), «Свобода» (4,9%).

На ймовірних президентських виборах, згідно цього ж опитування, перемогла б Юлія Тимошенко – за неї готові проголосувати 21,3% українців, які прийдуть на вибори і визначилися, за кого голосувати.

За методикою «таємної скриньки», рейтинг Юлії Тимошенко і, відповідно, розрив між нею і Петром Порошенком стає ще більшим: за Ю.Тимошенко готові голосувати 24% серед тих, хто прийде на вибори і визначився, за П.Порошенка – 17,9%. У разі проведення другого туру президентських виборів Юлія Тимошенко виграла б у Петра Порошенка з відривом у 7%.