А можна займатися 1 раз в два тижні по 2 години? А то у мене часу зовсім немає.

Шкідлива звичка:

Займатися час від часу. «Сьогодні у мене є пару вільних годин, значить, повчу англійську на два тижні вперед», - думаєте ви, а потім дивуєтеся, чому не відчуваєте прогрес у вивченні мови. Все просто: хочете досягти успіху (в будь-якій справі) - займайтеся регулярно.

Корисна звичка:

Займатися регулярно. Якщо ви робите вправи на розтяжку два рази на місяць, то ні через рік, ні через п'ять років на шпагат ви не сядете. Аналогічно і англійська мова: якщо у вас є звичка вчити її «набігами», не дивуйтеся, що після декількох місяців «віз і нині там». А ось регулярні заняття 2-3 рази на тиждень по 1 годині принесуть успіх вашій справі.

- Переведіть всі свої гаджети і комп'ютер на англійську мову. Ви і так прекрасно знаєте, де і що знаходиться у вас в телефоні і як перекладається та чи інша команда, так що розберетеся з технікою без зусиль, а нові слова самі собою відкладуться у вас в голові.

- Не відволікайтеся! Якщо ви вчите мову вдома, зберегти робочий настрій нелегко, тут і затишні соцмережі під рукою, і холодильник з вкусняшки. Встановлюйте собі таймери, наприклад, на одну вправу - 5 хвилин, на читання 3-х сторінок - 10 хвилин, на запам'ятовування 10 слів - 20 хвилин. Ви будете знати, що ваш час обмежений, вам потрібно закінчити справу до дзвінка таймера. Повірте, це дуже стимулює. Ви здивуєтеся, скільки можна встигати за всього лише годину.

Повторювати вивчене? Навіщо на це витрачати час?

Шкідлива звичка:

Не повторювати пройдений матеріал. Звичайно, всім нам цікаво вчити щось новеньке, але не треба забувати і про «стареньке». Завдяки повторення ми краще запам'ятовуємо матеріал, адже він переміщається з короткочасної пам'яті в довготривалу. Тому, щоб не забути нові слова і конструкції через тиждень, повторюйте їх періодично.

Корисна звичка:

Періодично повторювати пройдене. Повторення дійсно дуже важливо. Кожен урок викладачі мотивують учня повторювати пройдений на попередньому занятті матеріал і тільки потім дають новий.

Говорити не треба читати

Шкідлива звичка:

Розвивати тільки один навик. А ви експериментуєте з висловами? Ставите кому то в одному місці, то в іншому в залежності від того, чого вам хочеться в даний момент? Постійно звучать питання на зразок: «Я тільки почав вивчати англійську, читати і слухати аудіо я не хочу. Можна я буду тільки розмовляти на цікаві мені теми?»

Корисна звичка:

Вивчати мову комплексно. Всі навички потрібно розвивати рівномірно, якщо ви хочете покращувати знання. Уявіть, що ви хочете навчитися водити машину. Ви ж не говорите інструкторові «Натискати на педалі і включати поворотники я не хочу, мені цікаво тільки бібікать і крутити кермо»? Аналогічно працює і англійська мова: щоб досягти високого рівня, потрібно не тільки говорити, а й збільшувати словниковий запас, вчити граматику, слухати аудіоматеріали, читати, писати і працювати над вимовою.