1. Головна
  2. Новини
  3. Три ковельчанки поповнять лави Збройних сил України

Три ковельчанки поповнять лави Збройних сил України

6 грудня — професійне свято українських військових - День Збройних сил України. Зараз у лавах армії служать майже 24 тисячі жінок. Незабаром серед них буде і троє ковельчанок. Як розповідає військовий комісар, підполковник Сергій Гладун, жінок до армії беруть неохоче. Та з посмішкою додає: “Аби не було дестабілізації ситуації в чоловічих рядах”. Та якщо без жартів, то бажаючих служити в армії серед мешканців слабкої статі з Ковеля не так і багато. Проте ковельчанки, які добровільно виявили таке бажання, мають можливість піти до війська.

Двоє — незаміжні, третя — у шлюбі та виховує двох дітей. Вони будуть відправлені у навчальні центри для проходження відповідної підготовки. Після двох місяців навчань жінки поїдуть у військові підрозділи, куди їх скерують для проходження служби. Дві ковельчанки будуть зв'язківцями, третя — стрільцем. Вони підпишуть контракт із Збройними силами та у них розпочнеться нове життя, яке вони, за власним бажанням, пов’язали з армією.

Наразі у військовій частині А-2042, яка дислокується у Ковелі, близько 80 жінок. А це понад 40% від усього складу військовослужбовців частини.

Дoрoгі захисники українськoї землі ветерани військової служби!

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня Збройних сил України та побажання незламнoї вoлі в пoдoланні труднoщів військoвoгo буття. Щастя, затишку, дoбра та злагoди вам і вашим рoдинам, міцного здoрoв’я та звершення найзаповітнішої мрії кожного з нас — миру в Україні.

#ВійськоваСлужба

Коментарі

Читайте також