З 1 грудня пункти видачі дозволів Державної служби України з питань безпеки на транспорті відновили видачу дозволів на поїздку по території Польщі при виконанні перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні. До цього часу ця процедура була призупинена у зв’язку із закінченням (або несвоєчасним отриманням) дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень Республікою Польща, - повідомили у Волинській митниці ДФС.

Ковельський пункт видачі дозволів, зокрема, станом на 7 грудня видав їх більше 2,5 тисяч. Відтак, усі вантажні автомобілі, які в очікуванні дозволу накопичились на парковках прикордонних з Польщею волинських міст та селищ, масово вирушили в міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Ягодин» для завершення митного оформлення в режимі «експорт». Відповідно, станом на 2 грудня в напрямку виїзду з України утворилася черга у 195 вантажівок, а 6 грудня станом на 20.00 у ній стояло уже понад 800 авто, - повідомляє сайт ПроКовель.

Волинська митниця ДФС роз’яснює, що згідно з технічними характеристиками та міжнародними договорами з суміжною стороною максимально допустима здатність цього пункту пропуску для вантажних автомобілів в режимі «експорт» становить 200 одиниць за зміну (400 за добу).

Митний пост «Ягодин» працює в штатному режимі, оформляючи за зміну на виїзд з митної території України від 190 до 215 транспортних засобів, проте таке навантаження є максимально допустимим, - пояснює начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький. Він закликає водіїв до розуміння, толерантності і взаємоповаги під час очікування перетину державного кордону та в ході здійснення митних формальностей. Зі свого боку, Волинська митниця ДФС вживає усіх можливих заходів для забезпечення ритмічності та оперативності митних процедур.


#ТранспортніПеревезення #Митниця