1. Головна
  2. Новини
  3. Бюджет Ковеля наближається до мільярда

Бюджет Ковеля наближається до мільярда

Бюджет міста Ковеля у 2018 році складе понад 810 мільйонів гривень. Основною складовою наповнення бюджету залишається податок на доходи фізичних осіб. Наступного року офіційно працюючі ковельчани сплатять до бюджету майже 132 млн. грн. Це на 18 мільйонів більше, ніж нинішнього року.


Понад мільйон сто тисяч гривень мають сплатити податку на прибуток підприємства комунальної власності міста.

Прогнозується, що сума акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України підакцизних товарів (пального) складе 17,8 млн. грн., а від продажу алкоголю, тютюну та пива понад 30 млн. грн.

Ковельчани (власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості) сплачують до міського бюджету й податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Ця сума у 2018 році має сягнути півтора мільйона гривень.

У 2018 році має зрости сума надходжень до бюджету від сплати земельного податку фізичними та юридичними особами. Вона становитиме понад 18 млн. грн.

Збір за місця для паркування транспортних засобів обраховано в сумі 451 тис. грн., що більше очікуваних надходжень за 2017 рік на 105 тис. грн.

Доходи міського бюджету поповнять й інші податки та збори. Зокрема туристичний збір - 32,6 тис.грн.; надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно - 481,6 тис. грн.; державне мито - 161,3 тис. грн.

Отримає Ковель у 2018 році й кошти з державного бюджету. Базова дотація становитиме 8,1 млн. грн. Галузь освіти отримає з держбюджету 88,6 млн. грн. Ця сума на 11% більша ніж у нинішньому році. Фінансування медицини держава навпаки зменшить на 10% і виділить 83,2 млн. грн. Соціальні виплати, допомоги і компенсації складуть близько 400 млн. грн.

Наразі триває обговорення бюджету громадськістю міста, а депутати розглянуть головний кошторис Ковеля на позачерговій сесії міської ради 21 грудня.

#МіськийБюджет

Коментарі

Читайте також

За утримання електронного годинника в центрі Ковеля міська влада заборгувала кошти

За утримання електронного годинника в центрі Ковеля міська влада заборгувала кошти
Мешканці ОСББ “Ковель Центральний” просять відшкодувати збитки, понесені у 2017 році за оплату спожитої годинником електроенергії. З міського бюджету буде виділено 25 тис.грн.