1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі дбатимуть про безпритульних тварин

У Ковелі дбатимуть про безпритульних тварин

У Програму поводження з безпритульними тваринами в місті Ковелі на 2016-2019 роки на сесії міської ради внесено зміни щодо фінансування. У наступному, 2018 році, з міського бюджету на різні заходи буде виділено 489 тисяч 324 гривні.

За ці кошти планується влаштування робочого місця для ветеринара на базі КП “Добробут”, виплата йому заробітної плати, придбання хірургічного обладнання та меблів, комп’ютера та оргтехніки для ідентифікації безпритульних тварин, корму, медикаментів (зокрема вакцини проти сказу та для лікування).


Буде також проводитись соціально-освітня та інформаційна кампанії в місті щодо висвітлення проблемних питань поводження з безпритульними тваринами. До проведення різних заходів буде можливість залучати й спонсорські кошти.

Як наголошував під час засідання постійних депутатських комісій заступник міського голови Андрій Товстига, притулку для тварин у Ковелі не буде. Після проведення відповідних медичних процедур собаки кілька днів будуть перебувати під наглядом ветеринара. Їх доглядатимуть і годуватимуть. Після того, як стан здоров'я дозволить тварині знаходитись в природному середовищі, вони будуть випущені на волю саме в тому мікрорайоні міста, де були впіймані. Таким чином (завдяки стерилізації) популяція собак в місті поступово зменшиться. А тварини стануть менш агресивними і не нестимуть загрозу оточуючим.

І хоч у Програмі не вказано, яких саме безпритульних тварин вона стосується, мова йде переважно про собак. Питання гуманного поводження саме з цими тваринами неодноразово піднімали місцеві активісти. Адже коти на сьогодні не несуть ковельчанам такої загрози як бездомні собаки.

Програму буде впроваджено з метою покращення санітарно-естетичного стану міста, гуманного та етичного ставлення суспільства до безпритульних тварин і запобіганню жорстокому поводженню з ними.

#БезпритульніТварини

Коментарі

Читайте також

У Ковелі мітингували захисники тварин

У Ковелі мітингували захисники тварин
Представники влади міста повідомили, що на виконання Програми поводження з безпритульними тваринами депутатам запропоновано на грудневій сесії передбачити в міському бюджеті близько півмільйона гривень.