Перспективи врегулювання конфлікту на Сході України, можливості запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі та питання двостороннього співробітництва між США та Україною Юлія Тимошенко обговорила зі Спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером. На цій зустрічі також йшлося про внутрішньополітичну та економічну ситуацію в Україні.

Політики були одностайні у необхідності досягнення конкретних результатів роботи антикорупційних інституцій в Україні. Йшлося про повагу до верховенства права і дотримання демократичного політичного процесу в контексті наступних президентських і парламентських виборів.

Під час перемовин Юлії Тимошенко із помічником Державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вессом Мітчеллом особливу увагу було приділено боротьбі з корупцією: йшлося про ефективність функціонування вже існуючих антикорупційних інституцій і перспективи створення Антикорупційного суду, який би був повністю незалежним.

На необхідності боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади України, створення і зміцнення антикорупційних органів та запровадження парламентсько-громадського контролю за силовими відомствами поставлено акцент у розмові лідера «Батьківщини» з керівництвом Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США.

Ситуація в Україні, зокрема питання, пов’язані з агресією Росії проти нашої держави, та надання летальної зброї Сполученими Штатами Америки Україні – головні теми зустрічі Юлії Тимошенко з головою Комітету із закордонних справ Сенату США Бобом Коркером.

Під час зустрічі голова фракції «Батьківщина» в українському парламенті Юлії Тимошенко із високопоставленим членом Республіканської партії США, сенатором Марко Рубіо в основному йшлося про безпекову та соціально-економічну ситуацію в Україні.

Також у рамках робочого візиту до США Юлія Тимошенко зустрічалася з колишнім астронавтом, сенатором Біллом Нельсоном.