2 грудня 2015 року було проведено чергові змагання з пауерліфтингу, а саме Чемпіонат України з класичного пауерліфтингу в місті Коломия Івано-Франківської області. У змаганнях брали участь найсильніші спортсмени України – чемпіони та рекордсмени всеукраїнських та міжнародних змагань. Учасників була сила силенна: 450.

Одним із них був і наш ковельчанин Здробилко Станіслав, який уже тривалий час серйозно займається пауерліфтингом, виступає на змаганнях та місцевих чемпіонатах, а також є тренером фітнес-клубу гарного настрою «Апперкот». Серед 35 спортсменів посів третє місце з результатом 630кг у сумі триборства (230 кг присідання, 170 кг жим лежачи, 230 кг станова тяга). 15 з 35 учасників виконали майстра спорту.

Боротьба була жосткою та напруженою, адже кожен, хто виходив на помост, мав досвід у цій справі і, відповідно, розраховував показати кращий результат.

Змагання Стасу запам’яталися своєю масштабністю та великою кількістю учасників, помітною конкуренцією серед спортсменів, які були досить сильними. Сподобалась і організація змагань, все було на найвищому рівні. Адже це національна федерація пауерліфтингу, а там завжди проведення змагань – це рівень.

«Особливих змін у підготовці впринципі не було. Готувався 7 місяців, серйозно почав з вересня», - зауважив Стас.

- Що б запозичив із коломийських змагань для місцевих ковельських турнірів?

- Більш серйозно ставитись до змагань, щоб це були дійсно спортивні змагання, щоб було відчутно відповідальність організаторів перед учасниками. І кожен залишився задоволений від їх проведення.

- І найбанальніше питання: що треба робити, щоб бути таким сильним? Або в чому секрет сили?

- Потрібно мати бажання і це впринципі є найголовнішим. Бо коли ти маєш бажання, то готовий звернути гори, підкорити собі всі вершини і залишитися на найвищій. Не менш важливим є тренування, адже силові показники ростуть саме від них, проте, звичайно, для цього потрібен час. Варто також працювати з толковим та розумним тренером, щоб показати хороший результат. А я його маю. І щасливий дуже цьому. Це Хом’як Олег Вікторович, якому я дуже вдячний.

Щиро рада за Стаса, він старався і був достойний цієї перемоги. Адже якщо ти впевнено і вперто йдеш до своєї мети, то ти її досягаєш, навіть якщо ця дорога є нелегкою. Поставив ціль – добийся і крапка. Успіхів на далі. Відомо, що Станіслав готує ще й хлопців до змагань, які будуть виступати 13 грудня на Кубку Ковеля з жиму лежачи та екстремального жиму, який проводитиметься в «ARENA FITNESS».

Стас, дякую за розмову)