1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Державним службовцям розповіли про порядок та строки подання електронної декларації

Державним службовцям розповіли про порядок та строки подання електронної декларації

26 лютого 2019 року з метою інформування громадян щодо недопущення помилок при заповненні електронної декларації, працівникам Ковельського міськрайонного відділу ДВС та фахівцям Ковельського міськрайонного відділу ДРАЦС інтегратор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк розповіла про порядок та строки подання електронної декларації.

Під час зустрічі з державними службовцям Оксана Романюк роз’яснила, хто є членом сім’ї декларанта. Також наголосила, що незалежно від вартості необхідно декларувати нерухоме майно, об’єкти незавершеного будівництва, цінні папери, тощо. У свою чергу цінне рухоме майно потрібно декларувати, якщо його вартість становить більше 100 прожиткових мінімумів встановленого для працездатних осіб на 1 січяня звітного року (до даної категорії може відноситись зокрема дорогий одяг та аксесуари, предмету інтер’єру, зброя тощо).

Дуже важливим є своєчасне подання всіх необхідних декларацій. У випадку якщо особа, наприклад, звільняється з посади в січні 2019 року, вона повинна подати 3 декларації: одну при звільненні, другу - до 01 квітня 2019 року за звітний період, і третю в 2020 році за 2019 рік. Тобто, навіть якщо особа пропрацювала у відповідному році хоча б один день, вона повинна подавати декларацію за весь цей рік в наступному році.

Особам, які підлягають декларуванню, треба бути дуже обережним і в питанні подання достовірних відомостей в декларації, адже стаття 361-1 КК України встановлює за такі дії відповідальність у вигляді штрафу від 2500-3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150-240 годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Відповідальність за подання декларантом недостовірних відомостей стосовно майна або іншого об‘єкта, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Довідково:
Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63. (пн-пт з 9:00 до 18:00). kovel.volyn@legalaid.lt.ua.
Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

#ПравоваДопомога
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Публічний звіт про діяльність системи безоплатної правової допомоги на Волині за 2018 рік

Публічний звіт про діяльність системи безоплатної правової допомоги на Волині за 2018 рік
7 лютого 2019 року в місті Луцьку директори центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Волинської області прозвітували про результати роботи за 2018 рік.

На Волині відбувся другий етап XI конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

На Волині відбувся другий етап XI конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги
Він передбачав індивідуальні співбесіди конкурсної комісії з адвокатами щодо оцінки їх мотивації до роботи в системі БПД, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.