27 квітня 2016 року, за сприянням Британської Ради в Україні, у м. Ковель стартував проект соціальної дії «Другий шанс», в рамках програми «Активні громадяни» в Україні.

Менеджерами та партнерами проекту є: Ковельський МРВ КВІ управління ДПтС України у Волинській області, МЖГО «Найщасливіша» та КММГО «За життя», виконачаий комітет Ковельської міської ради, Волинська єпархія УПЦКП, Благодійний фонд «Шлях до волі».

Залученою аудиторією виступають особи, які перебувають на обліку в Ковельському МРВ КВІ та скоїли злочини, перебуваючи у стані алкогольного спяніння, члени їх сімей.

Мета проекту: виправлення та ресоціалізація осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, які скоїли злочини у стані алкогольного сп’яніння, зміна їхньої свідомості та формування цінностей законослухняного громадянина, зниження росту рецидивної злочинності серед даної категорії, зміна відносин в суспільстві між людина-злочинець та оточенням, через реалізацію комплексу заходів психологічного та соціального спрямування. Зокрема, програмою проекту заплановані такі заходи: проведення прес-конференції з залученням всіх учасників проекту та ЗМІ, проведення психологічних тренінгів, відеолекторіїв на теми по формуванню особистості та правильного способу життя. Крім тога заплановано відвідування музею-садиби імені Лесі Українки в с. Колодяжне та Палацу учнівської молоді імені Івана Франка.

Так, на базі Ковельської міської ради під час проведення засідання спостережної комісії, проведено прес-конференцію, в якій взяли участь менеджери та партнери проекту, а також органи, установи та організації, які виявили своє бажання на волонтерських засадах допомагати у реалізації даної програми.

Під час робочої зустрічі начальник Ковельського МРВ КВІ Ірина Смоляр розповіла присутнім про сам проект та наголосила на заходах і термінах їх виконання, які необхідно здійснити для реалізації даного проекту. Після доповіді усі присутні обговорили деталі виконання поставлених завдань та розприділили функції кожного.

По закінченню конференції було складено відповідний план дій. Сам захід внесено в протокол засідання спостережної комісії Ковельської міської ради, а учасники проекту своїми підписами підтвердили готовність до виконання множинних заходів для досягнення єдиної мети – дати можливість особам, які оступились в житті, отримати другий шанс виправитись та гідно прожити своє життя.

Начальник Ковельського МРВ КВІ
Ірина Смоляр