1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Волиняни приїздять до Ковеля, аби повчитися медіаграмотності в рамках проекту від Посольства США

Волиняни приїздять до Ковеля, аби повчитися медіаграмотності в рамках проекту від Посольства США

1 липня, на базі Ковельської філії центру іноземних мов EuroFuture стартував спільний проект від IREX та EdEra за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки - VERIFIED: COURSE ON Media Literacy.

25 учасників з Ковеля, Володимира-Волинського та Луцька отримали уявлення про медійну грамотність на першому занятті курсу, що відбулося цього понеділка на тему - «Media Landscape» або ж "Мій медіапростір". Також учасники дізналися, як проходити онлайн-навчання, перевірили наскільки легко чи важко вони піддаються маніпуляції, та дізналися про відомі так звані фейкові новини, що поширювалися мережею нещодавно.

Формат навчання передбачає 5 наочних зустрічей та до двох годин на тиждень самостійного вивчення теоретичного матеріалу на базі онлайн-ресурсу курсу. Мета курсу - збільшити рівень медіаграмотності населення, покращити рівень володіння англійською. Робоча мова проекту - англійська. У Ковелі учасниками курсу стали представники різних професій та віку. Так, наймолодшому учаснику курсу - 15 років, найстаршому – 44. Серед них є вчителі, підприємці, логісти, редактори, школярі, та представники ЗМІ.

В кінці заняття учасники заповнили анкету, де вказували свої варіанти відповіді на питання: «що таке джинса», які є стандарти журналістики, що таке "інформаційна бульбашка" тощо. По завершенню курсу учасники будуть заповнювати подібні анкети, уже володіючи достатньою інформацією, аби організатори проаналізували ефективність програми.

VERIFIED: COURSE ON Media Literacy – це пілотний проект, що стартував 24 червня одразу у різний містах та містечках України. Переважно тестують проект Центральна та Східна Україна, єдиними містами представниками проекту у Західній та Північно-західній Україні є Івано-Франківськ та Ковель. За умовами участі, після проходження 75% курсу учасники отримають сертифікат від IREX та Посольства США про проходження курсу із вказаною кількістю навчальних годин.


Довідково:
IREX - це міжнародна неприбуткова організація, що адмініструє інноваційні програми для розвитку лідерського потенціалу з метою покращення якості освіти, посилення впливу незалежних ЗМІ та сприяння розвитку плюралістичного громадського суспільства.

EdEra - студія онлайн освіти.


#EuroFuture #Освіта
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

У Ковелі стартує новий потужний проект за підтримки Посольства США в Україні

У Ковелі стартує новий потужний проект за підтримки Посольства США в Україні
Організатором у Західному регіоні виступає Центр іноземних мов Euro Future. Ковельчани, які знають англійську на рівні Intermediate, запрошуються до безкоштовного змішаного (онлайн та face to face) навчання. Для участі у тренінгах необхідно зареєструватись. Кількість учасників обмежена – 25 осіб.

Центр мов EuroFuture запрошує на роботу вчителя англійської мови у Ковелі, Володимирі-Волинському та Камені-Каширському

Центр мов EuroFuture запрошує на роботу вчителя англійської мови у Ковелі, Володимирі-Волинському та Камені-Каширському
Пропонують повний соцпакет, хороші умови праці, достойну зарплатню, співпрацю з міжнародними організаціями та участь у тренінгах від іноземних партнерів, можливість розвиватися.

Дві ковельські школярки - серед переможців англомовного конкурсу креативного письма Write On

Дві ковельські школярки - серед переможців англомовного конкурсу креативного письма Write On
Вікторія Цимбал та Олександра Москалик, учениці Центру іноземних мов EuroFuture, представлятимуть Волинь на всеукраїнському рівні. Конкурс щорічно організовується волонтерами Корпусу Миру США.