1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Як безпечно подорожувати? Поради фахівців юстиції Волині та сімейних радників

Як безпечно подорожувати? Поради фахівців юстиції Волині та сімейних радників

Друзі, продовжуючи тему протидії торгівлі людьми, сьогодні юстиція Волині спільно із сімейним радником Віктором Вальчуком надасть вам кілька порад, як безпечно подорожувати.

Важливо заздалегідь записати собі контактну інформацію Посольства України в тій чи іншій державі. Перед виїздом в іншу країну зареєструватись онлайн на сайті Міністерства закордонних справ України в системі ДРУГ http://friend.mfa.ua. Для своїх рідних чи близьких варто залишити інформацію про місце свого перебування (адресу, контактний телефон).

Відразу повідомляйте своїх рідних чи близьких про зміну місця перебування. Гарна ідея мати заздалегідь обране з рідними кодове слово, яке підкаже їм, що ви опинились у небезпечній ситуації. Також зробіть фото, сканкопії усіх важливих документів (свідоцтво про народження, паспорт громадянина України, закордонний паспорт тощо) та збережіть в електронній пошті чи в інших сховищах мережі Інтернет.

У разі втрати документів, ці вкладені файли пришвидшать підтвердження вашого громадянства України та повернення додому. У разі небезпеки, при змозі, телефонуйте в Посольство України та місцеві екстрені служби допомоги.

Для відома, національна "гаряча" лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів - 527 (з мобільного, безкоштовно) та 0 800 505 501 (зі стаціонарного, безкоштовно).

Подбайте про власну безпеку завчасно!


#ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Юстиція Волині та система БПД долучилися до правоосвітніх заходів з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Юстиція Волині та система БПД долучилися до правоосвітніх заходів з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми
Перед початком кінопоказу документальної стрічки “Жінка в полоні” юристи поінформували присутніх про проблему торгівлі людьми та як не стати жертвами цього злочину.