1. Головна
  2. Колонка автора
  3. У День знань ковельським школярам розповіли про їх права та обов’язки

У День знань ковельським школярам розповіли про їх права та обов’язки

Для всіх українських школярів пролунав перший дзвінок, сповіщаючи про початок нового навчального року. В цей святковий день, 2 вересня 2019 року, фахівці Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги завітали до школи-ліцею № 7 міста Ковеля та Люблинецької загальноосвітньої школи. Вони привітали учнів з початком навчального року та провели правопросвітницькі уроки.

У ході проведення правових уроків учням розповіли про основні права дітей, а саме: право на навчання, право на відпочинок, право на розвиток, право на медичну допомогу, право на захист, право на харчування, право на сім’ю та інші права відповідно до Конвенції ООН про права дитини. Для того, щоб краще закріпити інформацію, учням були запропоновані тематичні малюнки, за якими діти мали визначити, які права на них продемонстровані.

Не оминули увагою й батьків, яких поінформували про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

На завершення зустрічі присутнім вручили буклети «Твої права - твій надійний захист» та розроблені центром брошури «Я учень, я маю права та обов’язки».

Довідково:
Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63(пн–пт з 9:00 до 18:00). kovel.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).


#ПравоваДопомога #Освіта
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також