1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Працівники Ковельського ДРАЦСу проводять для школярів правові уроки

Працівники Ковельського ДРАЦСу проводять для школярів правові уроки

Спеціалісти Ковельського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану юстиції Волині проводять правопросвітницьку роботу серед ковельських школярів.

У навчальних закладах проводять уроки “Я МАЮ ПРАВО!”. Такі заняття уже відбулися у Ковельській міській гімназії імені Олени Пчілки та ЗЗСО І-ІІІ ступеня №5.

Метою уроку є формування у дітей навичок та вмінь відстоювати і захищати свої права. Учням роздали інформаційні матеріали на правову тематику, зокрема, щодо протидії булінгу. Наприкінці уроку учні приєдналися до Всеукраїнського флешмобу в соціальних мережах.

Крім того, такі ж уроки на правову тематику проводять фахівці Ковельського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, служба у справах дітей, міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Говорили з дітьми про права та обов'язки, про адміністративну відповідальність, а також про проблему булінгу та шляхи її вирішення. Уроки проводяться у формі діалогу, роботи у малих групах. Спеціалісти щоразу намагаються донести головний месендж - школа, це не місце для насилля, а простір для розвитку та вдосконалення.



#ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Цифра дня: з 19 січня по 3 вересня судами було розглянуто 197 справ про булінг

Цифра дня: з 19 січня по 3 вересня судами було розглянуто 197 справ про булінг
Із них в 93 справах було винесено рішення про накладення стягнення. В 11 справах однією зі сторін були вчителі. Крім того, прийнято 11 рішень з приводу кібербулінгу - цькування, яке вчинялося в соціальних мережах.