1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Щодо деяких аспектів проведення фінансового моніторингу адвокатами та суб'єктами господарювання, що надають юридичні послуги

Щодо деяких аспектів проведення фінансового моніторингу адвокатами та суб'єктами господарювання, що надають юридичні послуги

Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (надалі – Закон) є спеціальним нормативно-правовим актом, яким регламентується діяльність, пов’язана з фінансовим моніторингом.

Частиною другою статті 5 Закону встановлено, що спеціально визначеними суб'єктами первинного фінансового моніторингу є нотаріуси, адвокати, адвокатські бюро та об'єднання, аудитори, аудиторські фірми, суб'єкти господарювання, що надають послуги з бухгалтерського обліку, суб'єкти господарювання, що надають юридичні послуги (крім осіб, що надають послуги в рамках трудових правовідносин).

Відповідно до частини першої статті 8 Закону виконання обов'язків суб'єкта первинного фінансового моніторингу забезпечується адвокатами, адвокатськими бюро та об'єднаннями, нотаріусами, особами, які надають юридичні послуги, аудиторами, аудиторськими фірмами, суб'єктами господарювання, що надають послуги з бухгалтерського обліку, у разі, якщо вони задіяні у фінансовій операції для свого клієнта щодо:
- купівлі-продажу нерухомості;
- управління активами клієнта;
- управління банківським рахунком або рахунком у цінних паперах;
-залучення коштів для утворення юридичних осіб, забезпечення їх діяльності та управління ними;
- утворення юридичних осіб, забезпечення їх діяльності (включаючи аудит) чи управління ними, а також купівлі-продажу юридичних осіб (корпоративних прав).

Згідно із абзацом другим пунктом 5 Порядку подання інформації для взяття на облік (зняття з обліку) суб'єктів первинного фінансового моніторингу, виявлення та реєстрації, а також подання суб'єктами первинного фінансового моніторингу Державній службі фінансового моніторингу інформації про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, іншої інформації, що може бути пов'язана з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму чи фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2015 № 522 (далі — Порядок) спеціально визначені суб'єкти зобов'язані стати на облік у Держфінмоніторингу як суб'єкти не пізніше дня встановлення ділових відносин з клієнтом (проведення фінансової операції) у випадках, визначених статтею 8 Закону.

При цьому під діловими відносинами слід розуміти відносини між клієнтом та суб'єктом, що виникли на підставі договору (у тому числі публічного) про надання фінансових або інших послуг.

Пункт 6 Порядку визначає, що інформація, необхідна для взяття суб'єкта на облік, подається в паперовому вигляді та обов'язково повинна містити відомості про реєстрацію суб'єкта, його місцезнаходження, відповідального працівника, особу, яка тимчасово виконуватиме обов'язки відповідального працівника у разі його відсутності (у разі призначення такої особи), а також відокремлені підрозділи суб'єкта у разі їх наявності.

У відповідності до пункту 18 Порядку суб'єкт повідомляє Держфінмоніторинг про фінансові операції у визначених Законом випадках.

Стандартні форми подання інформації до Держфінмоніторингу у форматі Excel розміщені на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу за електронною адресою: http://www.sdfm.gov.ua. При наданні інформації до Держфінмоніторингу забороняється змінювати формат форм, їх геометричні розміри та розміри полів вводу інформації.

З огляду вищевказаних вимог чинного законодавства звертаємо увагу адвокатів Волинської області про необхідність постановки на облік в Державній службі фінансового моніторингу України при наявності підстав зазначених у частині першій статті 8 Закону.

#ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

16 вересня розпочинається Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

16 вересня розпочинається Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу
Заплановані правопросвітницькі заходи, під час яких учасників освітнього процесу інформуватимуть про запровадження адміністративної відповідальності та формування нетерпимості до такого явища як булінг.