1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Тиждень уроку “Я МАЮ ПРАВО” на Волині

Тиждень уроку “Я МАЮ ПРАВО” на Волині

З 2 по 6 вересня на Волині проведено 75 уроків «Я МАЮ ПРАВО!». Загалом уроком «Я МАЮ ПРАВО!» працівниками органів юстиції та партнерами було охоплено 70 шкіл області.

Фахівці обласного управління юстиції намагалися зробити заходи якомога більш креативними. Наприклад, для того, щоб діти молодшого віку краще вміли користуватися своїми правами, їм роздавали тематичні карти. Також грали в різноманітні ігри, де школярі могли приміряти на себе роль судді, обвинуваченого та потерпілого. А фахівцями Іваничівського РВ ДРАЦС, бюро правової допомоги та центру зайнятості в «Інклюзивно-ресурсному центрі» Іваничівської районної ради проведено урок про механізми захисту порушених прав. Юристи націлювалися ознайомити маленьких українців з інформацією про те, де можна знайти підтримку та пораду стосовно своїх проблем.

З учнями старших класів #ЮстиціяВолині проводила інтерактивні бесіди на тему прав дитини, дивилася фільми та вирішувала ситуаційні завдання. Так, фахівці юстиції Волині демонстрували відео про найважливіші міжнародні документи, в яких закріплені права юних особистостей - Декларацію прав дитини та Конвенцію ООН про права дитини. Проводилися вікторини, щоб кожен учень міг проявити себе.

Наостанок зазначимо, що отримати нові знання мали нагоду діти, які проживають як в обласному центрі, так і в різних районах Волині. Учні дізналися, куди можуть звертатися у випадку порушення їхніх прав, хто повинен надати їм допомогу, як захиститися від жорстокості та недбалості. Всього близько 2600 осіб взяли участь у таких правоосвітніх заходах.

Зауважимо, що подібні уроки розраховані не лише на короткочасну перспективу. Вони покликані досягати більш глобальних цілей – вихованню свідомого покоління українців, яке розвиватиме демократичну державу. Адже для нас головне в роботі — захист прав громадян!

До слова, всього в Україні відбулося понад 29 тисяч уроків «Я МАЮ ПРАВО!» для більш ніж 613 тисяч школярів.

Тож, юстиція Волині висловлює слова подяки усім причетним до цих важливих заходів та сподівається, що цього тижня, спільно з партнерами, проведе ще більше цікавих зустрічей із молодим поколінням, але уже не лише про права дитини, а й протидії булінгу!

#ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Щодо деяких аспектів проведення фінансового моніторингу адвокатами та суб'єктами господарювання, що надають юридичні послуги

Щодо деяких аспектів проведення фінансового моніторингу адвокатами та суб'єктами господарювання, що надають юридичні послуги
Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» є спеціальним нормативно-правовим актом, яким регламентується діяльність, пов’язана з фінансовим моніторингом.