1. Головна
  2. Колонка автора
  3. У Ковелі випрали велетенську сорочку Кобзаря

У Ковелі випрали велетенську сорочку Кобзаря

Проект «З Україною в серці», започаткований ГО "Велика ідея" у 2017 році, триває.
- Нас часто запитують «Як ви перете Шевченкову сорочку? Там же 42 метри тканини?, - розповідає фахівець Молодіжного центру «Місто ідей» Юлія Столярчук.
- Легко! У Ковелі працюють соціально відповідальні підприємці, які нам допомагають на кожному етапі проекту.


Цього року ініціативна група з Молодіжного центру «Місто ідей» звернулись до власниці «Хімчистки-пральні №1» у Ковелі Віри Сарапіної, яка погодилась допомогти привести до ладу велетенську вишиванку.

- Спеціалісти хімчистки відгукнулись на наше прохання, професійно та безкоштовно випрали і надійно спакували сорочку. Дякуємо підприємцю Сарапіній Вірі Іванівні за те, що підтримує суспільно важливі ініціативи, - кажуть ініціатори проекту.


Нагадаємо, до створення патріотичного проекту «З Україною в серці» (велетенської вишитої національним візерунком сорочки), долучились понад дві тисячі осіб. Тепер вишиванка під час святкових подій в місті прикрашає монумент Кобзарю.




#ТарасШевченко
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Читайте також

Шевченка у Ковелі до Дня Незалежності знову одягли у вишиванку

Шевченка у Ковелі до Дня Незалежності знову одягли у вишиванку
Торік над створенням сорочки для пам'ятника Кобзарю працювали ковельчани, жителі Донецької, Луганської, Одеської, Львівської, Київської, Волинської, Вінницької областей, гості з Великої Британії, США та Італії.