У вівторок, 17 грудня, о 9.00 під стінами Верховної Ради зберуться аграрії, представники профспілок, патріотичних політичних сил, волонтери, ветерани, небайдужі українці, які виступають проти розпродажу землі.

Рішення про проведення акції протесту ухвалено на засіданні Національного штабу захисту рідної землі у п’ятницю, 13 грудня, у якому взяла участь Юлія Тимошенко та депутати партії «Батьківщина».

Штаб вимагає від президента Зеленського зняти з розгляду всі законопроєкти, які дозволяють розпродаж сільськогосподарської землі, продовжити мораторій на її продаж, негайно провести всеукраїнський референдум щодо визначення волі народу, забезпечити викуп паїв державою за ринковою ціною для тих, хто хоче продати власну землю.

- Минулий тиждень дав чітко зрозуміти, що ні на які компроміси із народом України президент Зеленський іти не буде, що ні до якої думки українців він не дослухатиметься. Він поставив жорстке завдання до Нового року ухвалити закон про продаж української землі. Ми мусимо зупинити цей антинародний сценарій, – наголосила Юлія Тимошенко.

Штаб ухвалив звернення до українців із закликом об’єднатися задля захисту своєї землі, адже за Конституцією право розпоряджатися нею належить винятково українському народу, а не тимчасовим людям при владі. У зверненні наголошується, що Володимир Зеленський ухвалив доленосне рішення особисто, нехтуючи волею людей та не чекаючи висновків Конституційного суду.

- Понад 70% українців виступають категорично проти продажу сільськогосподарської землі. Надто довго ми воювали за свою землю, надто багато крові пролили за право бути її господарями. Знаючи, що люди проти, президент все одно продає землю. Він діє не в інтересах народу, а в інтересах зовнішніх спекулянтів та місцевої земельної мафії, – йдеться у зверненні Штабу захисту землі до народу.

На думку підписантів, дії президента Зеленського прямо загрожують продовольчій безпеці та національному суверенітету, позбавляють українців власної землі, а країну – майбутнього. Потрібно відстояти право людей бути господарями на власній землі.

- У нас залишився єдиний шлях – об’єднатися та захистити свою землю. І ми всі єднаємося: аграрії, профспілки, патріотичні політичні сили, волонтери, ветерани, небайдужі українці, – зазначено у зверненні Штабу.