В ОТГ Київської, Волинської ,Черкаської, Одеської, Львівської та Миколаївської областей продовжують працювати виїзні мобільні групи операторів, які допомагають аграріям вносити відомості про себе в Державний аграрний реєстр, збирають відгуки про функціонал системи та її роботу.

Аграрний реєстр надаватиме низку послуг для аграріїв. Після реєстрації у своєму онлайн-кабінеті аграрій зможе здійснювати моніторинг інформацію щодо власних активів, отримавши інформацію з чотирьох реєстрів: Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав та Реєстру тварин.

Також зареєстровані користувачі зможуть подавати заявки на виправлення помилок в Державному земельному кадастрі. Зокрема:
- неправильне застосування системи координат земельних ділянок;
- помилки у визначенні кадастрових номерів земельних ділянок;
- наявні технічні помилки;
- помилки щодо метричної інформації про земельні ділянки;
- помилки, які можна виправити шляхом перевірки архівної документації із землеустрою.

Для учасників Реєстру будуть передбачені тренінги і навчання фінансової грамотності. Разом з мобільними групами операторів на місцях присутні представники системи Безоплатної правової допомоги, які надають консультації з правових питань.

Зокрема, 17 лютого заплановано виїзди таких мобільних груп на базі Ратнівської РДА (10:00);
18 лютого – Старовижівської ОТГ (10:00);
19 лютого – Локачинської РДА (10:00);
20 лютого - Горохівської РДА (10:00);
21 лютого – Смолигівської ОТГ (10:00) та Луцької РДА (14:00).

Ознайомитися з планом роботи мобільних команд операторів можна за посиланням: https://bit.ly/3b6F9ol

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна за посиланням: www.ar.gov.ua

Покрокова інструкція для реєстрації доступна у відео: <a href="/hashtag/home">#home</a>/help" target="_blank">https://ar.gov.ua/#home/help</a>

Довідково:
Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63. (пн-пт з 9:00 до 18:00). kovel.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).



#ПравоваДопомога