1. Головна
  2. Колонка автора
  3. При Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м.Львів) діє Колегія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації

При Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м.Львів) діє Колегія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації

Друзі! Нагадуємо, що якщо Ваші права порушені дією чи бездіяльністю державного реєстратора, то положеннями ст. 34 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (далі – Закон) та ст. 37 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» передбачено порядок оскарження рішення, дії або бездіяльності державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації до Міністерства юстиції України та його територіальних органів.

При Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м.Львів) діє Колегія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, яка розглядає скарги на рішення (крім рішення про державну реєстрацію прав та рішення, згідно з яким проведено реєстраційну дію), дії або бездіяльність державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації, які здійснюють свою діяльність у межах Львівської, Волинської та Рівненської областей.

Зазначимо, що Колегія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, що розглядає скарги у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу. Колегія розглядає скаргу протягом 30 днів. Цей строк може бути продовжено, однак зауважуємо, що загальний строк розгляду та вирішення скарги не може перевищувати 45 днів.

Скарга на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб'єкта державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців або територіального органу Міністерства юстиції України подається особою, яка вважає, що її права порушено, у письмовій формі та має містити:

1) повне найменування (ім'я) скаржника, його місце проживання чи перебування (для фізичних осіб) або місцезнаходження (для юридичних осіб), а також найменування (ім'я) представника скаржника, якщо скарга подається представником;
2) зміст оскаржуваного рішення, дій чи бездіяльності та норми законодавства, порушені на думку скаржника;
3) викладення обставин, якими скаржник обґрунтовує свої вимоги;
- відомості про наявність чи відсутність судового спору з порушеного у скарзі питання, що може мати наслідком скасування оскаржуваного рішення, повідомлення або реєстраційної дії державного реєстратора та/або внесення відомостей до Єдиного державного реєстру;
4) підпис скаржника або його представника із зазначенням дати складення скарги.

До скарги додаються засвідчені в установленому порядку копії документів, що підтверджують факт порушення прав скаржника у результаті прийняття рішення державним реєстратором (за наявності), а також якщо скарга подається представником скаржника - довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження такого представника, або копія такого документа, засвідчена в установленому порядку.

Із питань діяльності Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) в умовах карантинних обмежень можна звернутись письмово за адресою: м.Львів, пл.Маркіяна Шашкевича, 1, або ж на електронну скриньку: appeal@lv.minjust.gov.ua

З питань діяльності Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України звертайтесь за телефонами:

044 237 09 96 – гаряча лінія Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації (понеділок-четвер з 09:00 до 18:00, п’ятниця та передсвяткові дні з 09:00 до 16:45, обідня перерва з 13:00 до 13:45)
Інтерфейс подачі скарги через Портал державних послуг iGov https://igov.gov.ua/service/333/general.


Ольга Семенюк - заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів)

#ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

17 квітня набув чинності закон, яким передбачено підвищення штрафів за спалювання сухої трави у 18 разів

17 квітня набув чинності закон, яким передбачено підвищення штрафів  за спалювання сухої трави у 18 разів
Штраф можна отримати, якщо розвести багаття, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл у непризначених для цього місцях упродовж пожежонебезпечного періоду.