1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Антирейдерська діяльність Мін'юсту не припиняється за жодних умов

Антирейдерська діяльність Мін'юсту не припиняється за жодних умов

Антирейдерська діяльність Мін'юсту не припиняється за жодних умов – Колегії з розгляду скарг продовжують працювати та оперативно реагувати на всі заяви про рейдерство.

У вівторок, 19 травня Львів в рамках робочого візиту відвідав Міністр юстиції України Денис Малюська.
Після робочої наради пан Міністр разом з керівником Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юрієм Добошем поспілкувалися з місцевими журналістами.

Зокрема, було прокоментовано питання протидії рейдерству, яке особливо гостро ставлять підприємці та власники майна.

Міністр зазначив, що під час карантину випадків рейдерства через електронні ключі доступу державних реєстраторів дійсно побільшало, але вже проводяться активні дії, аби убезпечити наших громадян.

- Наразі в нас працюють нещодавно створені колегії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, які займаються власне скаргами на рейдерство, на дії державних реєстраторів тощо. І ми маємо можливість не тільки швидко виносити рішення по заявах, а й максимально оперативно такі неправомірні рішення скасовувати, - прокоментував пан Малюська.

Навіть зараз, під час карантину, наголосив Міністр, ці колегії продовжують працювати. Колегія наразі має обмежену кількість осіб, для їхньої роботи виділене окреме приміщення, проводиться онлайн-трансляція і дотримуються усі протикарантинні заходи, та все це ніяк не впливає на ефективність нашої роботи.

Також він додав, що заяви в деяких ЗМІ про те, ніби то було вироблено більше цифрових ключів державних реєстраторів, і зараз ними користуються рейдери – є не точними. Та пояснив, що станом на сьогодні вдалося виявити та знешкодити групу хакерів, якими було скоєно декілька тисяч неправомірних реєстраційних дій. Та це ледве не єдиний масштабний випадок. У більшості інших ситуацій дії можуть вчиняються самими реєстраторами.


#ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Право на звернення - найважливіший інструмент захисту прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина

Право на звернення - найважливіший інструмент захисту прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина
Забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення є одним з пріоритетних напрямків роботи Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів).

Які скарги може розглядати Європейський суд з прав людини?

Які скарги може розглядати Європейський суд з прав людини?
Європейський суд з прав людини – це міжнародний суд, який може розглядати тільки заяви від осіб, організацій та підприємств, які стверджують, що їхні права, гарантовані Європейською конвенцією з прав людини, були порушені.