За результатами дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 5 серпня 2020 року, лише 20% опитаних вважають, що в цілому справи в Україні ідуть у правильному напрямку, натомість 68% – протилежної думки.
Партія Зеленського «Слуга народу» втрачає підтримку через невиправдані надії та сподівання. Водночас зростають рейтинги опозиційних партій. Про це заявив політолог Андрій Золоторьов на пресконференції у Києві. Він зазначив, що партія «Батьківщина» зростає у центральних та північних регіонах. Коментуючи ініціативу лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко про створення парламентської спеціальної місії для досягнення миру, політолог сказав:

«На тлі невиразності дій влади у питаннях миру пропозиція Юлії Тимошенко створити парламентську «місію миру» – це не просто ефективна, а сильна і своєчасна ініціатива, що відкриває зовсім інші перспективи мирного процесу. Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко демонструє розгубленій владі зовсім інший політичний рівень і політичний клас».

Нагадаємо, що про ініціативу створити парламентську місію лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко оголосила на пресконференції в Києві.

«На жаль, некомпетентність, хаос, відсутність дипломатичного досвіду та чіткої патріотичної позиції президента Зеленського і його оточення призвели до того, що Україна не бореться за встановлення миру, за відновлення своєї територіальної цілісності», – зазначила Юлія Тимошенко. – Влада завела всі мирні переговори в глухий кут. Підвела наших міжнародних партнерів, європейських друзів. За час президентства Зеленського загинуло 175 осіб. Це абсолютний провал усіх мирних переговорів».

Позицію лідерки «Батьківщини» підтверджує директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. Він зазначив, що чинна влада не впоралася не тільки з соціально-економічною ситуацією, але і з проблемою встановлення миру і звільнення окупованих територій. У цій ситуації ініціатива Юлії Тимошенко є сміливою та своєчасною. За його словами, Тимошенко є сильним переговорником з величезними зв’язками у світі. Вона готова сміливо запропонувати свій міжнародний авторитет заради встановлення справедливого миру на Донбасі. Треба якомога швидше підтримати і реалізувати її ініціативу про парламентську спеціальну місію миру.

Раніше політолог Олександра Решмеділова заявила, що Юлія Тимошенко має дуже вагомий дипломатичний досвід, авторитет у світі і сильну команду, а тому її ініціатива може призвести до результату – припинення війни і відновлення територіальної цілісності країни.

За матеріалами ЗМІ.