Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав проєкт закону №2798, авторства народних депутатів фракції ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, Михайла Цимбалюка та інших щодо обмеження максимального розміру заробітної плати керівників і працівників підприємств державного сектору економіки, державних службовців і працівників установ та організацій, що фінансуються чи дотуються з бюджету.

За словами співавтора законопроєкту Михайла Цимбалюка, в Україні склалася абсурдна ситуація з оплатою праці та грошовими винагородами керівників державних монополій, керівництва і чиновників центральних і місцевих органів виконавчої влади.

«Керівники державних органів і підприємств публічного права отримують зарплати значно більші, ніж очільники аналогічних підприємств і державних органів у країнах-членах Європейського Союзу. Водночас рядові працівники цих самих суб’єктів господарювання отримують зарплату, навпаки, значно меншу, ніж робітники аналогічних підприємств у європейських країнах», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Згідно із законопроєктом передбачено, що максимальний розмір зарплати керівників і працівників підприємств не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат.

Як повідомлялося раніше, депутати «Батьківщини» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №2798, яким пропонується встановити обмеження максимального розміру виплат можновладців та членів наглядових рад державних підприємств на рівні десяти мінімальних заробітних плат, тобто сума не може перевищувати 47 230 гривень.