1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Що треба знати ковельчанам про послугу «єМалятко»?

Що треба знати ковельчанам про послугу «єМалятко»?

Друзі, сьогодні у нашій рубриці поговоримо більш детальніше про послугу Міністерства юстиції України "єМалятко". Нагадаємо, що цей серівіс створений саме для батьків новонароджених дітей і передбачає об’єднання 8 послуг за 1 заявою, завдяки чому не потрібно здійснювати 11 візитів до установ.

Основними та обов'язковими послугами сервісу є державна реєстрація народження та визначення походження дитини. Результат цієї послуги – видача свідоцтва про народження. Також за допомогою "єМалятко" можна:

- присвоїти дитині РНОКПП (у минулому – ідентифікаційний код);
- присвоїти дитині унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР);
- визначити належність дитини до громадянства України;
- призначити допомогу при народженні;
- призначити допомогу на дитину з багатодітної сім'ї;
- зареєструвати місце проживання дитини (послуга доступна в містах Луцьку та Львові).

Тож, аби скористатися цим сервісом, вам необхідно мати із собою паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податку (за наявності) та медичну довідку про народження дитини з пологового будинку.

Щодо статистики у трьох областях: Волинській, Львівській та Рівненській, зазначимо, що з моменту запровадження послуги "єМалятко" до відділів ДРАЦС надійшло 4229 заяв та надано 18685 послуг.

І наостанок, де можна отримати цю послугу?

Волинська область: послугу "єМалятко" можуть отримати жителі міст Луцька, Нововолинська, Володимир-Волинського, Ковеля та Луцького району, звернувшись до відділів ДРАЦС або ж у місцевий ЦНАП.


Богдан АНТОЩУК,
в.о.начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів)


#єМалятко #ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Волинянам пропонують скористатися послугою «єМалятко»

Волинянам пропонують скористатися послугою «єМалятко»
Батькам новонароджених необхідно мати із собою паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податку та медичну довідку про народження дитини з пологового будинку.