Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко закликала президента Зеленського негайно створити та очолити Національний штаб боротьби із КОВІД і запропонувала перелік невідкладних дій, які треба здійснити, щоб уникнути найгіршого сценарію і захистити українців від пандемії.

Про це Юлія Тимошенко заявила на пресконференції у Києві.

За її словами, ситуація з КОВІД набирає загрозливих для України обертів: ми другі в Європі за темпами захворюваності та за кількістю смертей. Лікарні в багатьох регіонах переповнені, а вакцину, за розрахунками ВООЗ, не варто чекати раніше 2021-го року. Й без того катастрофічна ситуація з настанням холодів лише погіршиться через сплеск сезонної захворюваності.

Для захисту українців в умовах стрімкого розповсюдження коронавірусу Тимошенко запропонувала 5п’ять невідкладних кроків: відкрити єдину гарячу лінію для тих, хто відчув симптоми хвороби; безкоштовні тести; мобільні бригади для виїзду до хворих додому; надання безкоштовних ліків хворим; розгортання додаткових ліжок у лікарнях. Також колишня експрем’єрка закликала Верховну Раду на найближчому засіданні 20 жовтня мобілізувати додаткові кошти у Фонд боротьби з КОВІД, зокрема змусивши НАК «Нафтогаз» повернути в бюджет недоплачені 75 мільярдів.

Ініціатива Юлії Тимошенко щодо створення Національного штабу для боротьби з коронавірусом – одна з дійсно корисних і слушних ідей, які були запропоновані українськими політиками для протидії епідемії. Про це на своїй фейсбук-сторінці пише відомий політичний експерт Костянтин Бондаренко.

«Такий штаб передбачатиме солідарну відповідальність влади і всіх політичних сил за ситуацію з захворюваністю. Тобто боротьба з коронавірусом стає справою всього суспільства, а не приватною ініціативою Зеленського і Степанова», – зазначив аналітик.

Також, на думку Бондаренка, створення Нацштабу дасть надію на більш ефективний контроль за витрачанням ковідних коштів.

«Одна з дійсно конструктивних ідей, які з’являються в інформаційному просторі останнім часом», – зауважив експерт.

В той час, коли українські політики «сваряться» одне з одним, називаючи це «передвиборною кампанією», і не помічають, що Україна занурюється в пандемію коронавірусу й економічну кризу, лише лідер опозиції Юлія Тимошенко б’є на сполох. Вона – єдиний політик, який реально захищає українців і пропонує конкретні кроки, які має зробити влада, для порятунку країни. Про це на своїй фейсбук-сторінці пише політичний аналітик Дмитро Корнійчук.

«Як тільки Тимошенко після хвороби почала з’являтися в публічному просторі і професійно говорити про правильні механізми допомоги під час КОВІДу, цими ж словами раптом заговорили в МОЗ. Про що це свідчить? Що Тимошенко навіть з опозиції, не маючи наразі реальних повноважень, може змусити владу хоч якось заворушитися», – переконаний експерт.

Дмитро Корійчук нагадав, що лише Тимошенко послідовно відстоює теми, які найбільше хвилюють людей: коронавірус, розпродаж землі, несправедлива пенсійна реформа тощо. На думку експерта, такий порядок денний є ознакою професійного політика та управлінця, який має чіткий план і працює на благо країни та людей.

«На місцевих виборах українці повинні підтримати «Батьківщину», щоб голос Тимошенко і регіонів став ще більш чутним для Зеленського. Якому, як ми вже переконалися, плювати на людей і країну. І просто треба все тут розпродати», – вважає Дмитро Корнійчук.



За матеріалами ЗМІ та соцмереж