Саме ці дві політичні сили набрали найбільшу кількість голосів виборців і провели до рад різних рівнів найбільше депутатів. Такі дані обробки Центральною виборчою комісією відомостей про результати голосування у понад 96% від загальної кількості рад, депутати яких обиралися 25-го жовтня.

Відповідно до оприлюднених ЦВК цифр, «Слуга народу» набрала 17,5% голосів і отримує понад 5800 мандатів. Друге місце з поміж усіх і перше серед позавладних партій посідає «Батьківщина». Команда Тимошенко виборола 12,5%, відтак у місцевих радах різних рівнів її представлятимуть майже 4100 депутатів.

«Якщо поглянути саме на результат партій, то на першому місці – «Слуга народу». Друга серед партій – «Батьківщина». Вона посідає перше місце серед опозиційних сил і має рівнорозподілену підтримку по країні – це хороший запас на новий електоральний цикл. Особливо, якщо буде приділено значно більше уваги з виборцями у містах», – вважає політолог Олег Саакян. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбук.

На його переконання, «Батьківщина» має значний потенціал і може його стабілізувати, якщо продовжить підтримувати ФОПів і займати конструктивну позицію щодо заходів боротьби з пандемією COVID-19.
«Партійна машина «Батьківщини» підтвердила свою ефективність на виборах, тож тим, хто вкотре списував Тимошенко, на Турівській залюбки випишуть персонального облизня», – написав Олег Саакян.

Результати місцевих виборів підсумувала лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час пресконференції, що відбулася минулого понеділка в Києві. За її словами, місцеві вибори були всеукраїнським національним референдумом підтримки або непідтримки стратегічного курсу, який проводиться у нашій державі.

«Народ України сказав своє «за» докорінну зміну стратегії на стратегію національного розвитку, зміцнення держави, за економічний націоналізм, за те, щоб уся політика держави була поставлена на службу кожному українцю», – упевнена політикиня.

Вона переконана: «Батьківщина» сьогодні є альтернативою чинній владі не тільки кількісно, а й за змістом. Тепер потрібно, не гаючи часу, консолідувати всі зусилля місцевих громад і спільно започаткувати нову стратегію, яка відповідає національним інтересам.