1. Головна
  2. Колонка автора
  3. У Ковелі успішно завершився проект від Посольства Сполучених Штатів Америки

У Ковелі успішно завершився проект від Посольства Сполучених Штатів Америки

29 серпня відбулося завершальне заняття курсу Verified Online Course on Media Literacy, що проходив у Ковелі на базі центру іноземних мов EuroFuture за підтримки громадської організації IREX in Ukraine та Посольства США. Мета проекту: підвищити рівень медіаграмотності у суспільстві. Пілотний проект запускався у декількох містах та містечках України одночасно. Ковель та Івано-Франківськ стали єдиними містами для пілотування проекту у північно-західній частині України.

В рамках навчання 25 учасників з Ковеля та Володимир-Волинського відвідали 5 наочних занять та близько 10 годин провели опрацьовуючи тему в онлайн режимі на особливій платформі – EdEra, де вони переглядали відео, читали вибрану інформацію та проходили тестування. Протягом місяця учасники на прикладах розбирали різницю між фактами та думками, різними типами контенту та медіа, обговорювали журналістські стандарти та аналізували кому належать засоби масової інформації в Україні.

Варто зазначити, що усю інформацію учасники отримували англійською мовою. Аби отримати сертифікат про успішне завершення курсу, учасники, окрім проходження 75% матеріалу, мали також придумати свій фінальний проект. Переважно студенти вирішили попрактикуватися у написанні власної статті у вигляді посту на тему медіа грамотності, які вони висвітлили на своїх сторінках соціальних мереж.

- Зараз необхідно не лише вміти знаходити потрібну інформацію, а й визначати, наскільки вона є надійною, розумно її використовувати та аналізувати перед тим як поширювати, - Альона Чавус, м. Володимир-Волинський


- That's been a great month, which changed my life a lot, I'd even say online life. I've never realized how suspicious and tricky the information can be both in media outlets and social apps
, - Ірина Шахова, м. Ковель


- Our brains are under attack! The most of time that's for sure. And it's not about aliens or secret laboratories… It’s all about media. The information spreaded by media are everywhere. I mean directly everywhere!", - Станіслав Костак, м. Ковель



Відомо, що другий проект VeriFied Course on Media Literacу стартуватиме уже цієї осені. Чи потрапить Ковель знову у список міст-щасливчиків - ще не відомо, результати відбору будуть озвучені в середині серпня.

#EuroFuture #Освіта
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

Волиняни приїздять до Ковеля, аби повчитися медіаграмотності в рамках проекту від Посольства США

Волиняни приїздять до Ковеля, аби повчитися медіаграмотності в рамках проекту від Посольства США
Це англомовний проект від міжнародної організації IREX, який упродовж липня буде впроваджуватися на базі Ковельської філії центру іноземних мов EuroFuture за підтримки Посольства США.

У Ковелі стартує новий потужний проект за підтримки Посольства США в Україні

У Ковелі стартує новий потужний проект за підтримки Посольства США в Україні
Організатором у Західному регіоні виступає Центр іноземних мов Euro Future. Ковельчани, які знають англійську на рівні Intermediate, запрошуються до безкоштовного змішаного (онлайн та face to face) навчання. Для участі у тренінгах необхідно зареєструватись. Кількість учасників обмежена – 25 осіб.

Центр мов EuroFuture запрошує на роботу вчителя англійської мови у Ковелі, Володимирі-Волинському та Камені-Каширському

Центр мов EuroFuture запрошує на роботу вчителя англійської мови у Ковелі, Володимирі-Волинському та Камені-Каширському
Пропонують повний соцпакет, хороші умови праці, достойну зарплатню, співпрацю з міжнародними організаціями та участь у тренінгах від іноземних партнерів, можливість розвиватися.