Юлія Тимошенко звернулася до Президента Петра Порошенка з вимогою включити кандидата від «Батьківщини» Андрія Євстігнєєва у подання про новий склад Центральної виборчої комісії (ЦВК). На прес-конференції, що відбулася у Києві 24 січня, політик зауважила, що ЦВК має бути сформована чесно, з урахуванням кандидатур від усіх парламентських партій, як це передбачено законом.

«Від того, як буде сформовано комісію, хто і як рахуватиме голоси на президентських та парламентських виборах, залежить, чи відбудеться в Україні повне перезавантаження влади», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона зауважила, що її політична сила вчасно, відповідно до законодавства, подала кандидатуру Андрія Євстігнєєва до складу ЦВК, проте це подання було проігноровано президентом.

Юлія Тимошенко переконана – ситуація з поданням кандидатів до нового складу ЦВК свідчить про те, що Президент не збирається чесно проводити вибори, а готується до фальсифікацій, бо навіть один член ЦВК від «Батьківщини» не дозволить йому сфальшувати вибори. Вона нагадала, що навіть за часів Віктора Януковича від «Батьківщини» було два члени ЦВК.

«Я публічно звертаюсь до Петра Порошенка з вимогою негайно виправити цю помилку. Це свідоме порушення закону про ЦВК, оскільки «Батьківщина» має перший рівень підтримки у суспільстві, про що свідчать вибори до ОТГ. Ми вимагаємо внести до подання кандидатуру від «Батьківщини», тим більше, що раніше Президент публічно заявляв, що всі фракції внесли до ЦВК свої кандидатури, які відповідають всім критеріям, і він включив їх до складу подання», – підкреслила Юлія Тимошенко.

Вона також звернулася до спікера парламенту Андрія Парубія з вимогою негайно повернути відповідне подання Президента та ухвалити нове, де будуть представлені кандидати від усіх парламентських фракцій.
(За матеріалами сайту «Батьківщина»)