1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Ковельський осередок "Національного корпусу" долучився до відкриття пам'ятника солдату УНР - Олександру Білецькому

Ковельський осередок "Національного корпусу" долучився до відкриття пам'ятника солдату УНР - Олександру Білецькому

Ковельський осередок ПП "Національний Корпус" долучився до відкриття пам'ятника Олександру Білецькому - солдату Армії УНР.

У суботу, 30-го червня, у с.Хотешів Камінь-Каширського району відбулось урочисте відкриття та освячення пам'ятника на могилі хорунжого Армії УНР Олександра Білецького.

Уродженець Житомирщини у 1920 р. воював за незалежність України в лавах 4-го кінного полку 4-ї Київської дивізії Армії УНР. Одержав старшинський ранг хорунжого. У 1924 р. висвятився на православного священика.

Пастирське служіння ніс на Волині, де доклав надзвичайних зусиль для утвердження національної свідомості серед українського селянства. Згодом нав’язав тісні контакти з ОУН, брав участь у формуванні перших боївок УПА. 26 квітня 1943 року, на другий день Великодня, під час звершення в церкві святкової Літургії, був вбитий червоним партизаном. Похований у с. Хотешів.


Активісти Національного Корпусу вшанували пам'ять славетного сина та захисника української землі та відвідали заходи, приурочені пам'яті Білецького.



#НаціональнийКорпус #Камінь_Каширський
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також