Із раннього дитинства кожен малюк здатен відчувати любов та тепло рідної матусі, її присутність. Цього пояснити не можна, це так закладено природою. Одним психіатром було проведено експеримент в Англії, про який далі йтиме мова. Мами, дітки яких були хворі на туберкульоз, щовечора чекали активної фази сну дитини, це приблизно через п'ятнадцять хвилин після того, як дитина засне, і потім говорили дитині прості слова : «Я люблю тебе. Я пишаюся тобою. Я дуже рада, що ти мій син. Ти найкращий син для мене.»

Інша частина дітей – це ті, яким мама нічого не нашіптувала на ніч. Малюки, які отримують мамині нічні визнання в любові, видужували набагато швидше. Ось така материнська магія. І скільки б дитині не було років, у момент сну всі вони схожі на маленьких янголяток. Саме так зростає і міцнішає близькість матері і дитини.


Дитина відчуває любов. Дитині варто часто говорити фразу такого роду: «А ти знаєш, що якби могли вибрати, то з усіх дітей світу ми б вибрали тебе». Дітям дуже важливо відчувати, що вони особливі, що вони важливі і потрібні, саме такі, які вони є.

Є таке поняття як «дозволяють фрази» - це фрази, які ми говоримо під час розстановки, і вони змінюють світовідчуття людей, лікують їх душі. Слова зазвичай прості - про любов, прийняття, жалі.


Це допомагає дитині відчувати свою цінність, свою «хорошість». Рекомендують фразу тим, хто постійно свою дитину порівнює з іншими - не в його користь.

Найскладніша робота відбувається всередині. Щоб слова були магічними, їх цієї магією потрібно заряджати. А заряд знаходиться в нашому серці. Іноді для того, щоб сказати такі прості слова, потрібно спочатку сказати щось схоже своїм батькам (в серце).

І навіть тоді, коли тобі 21 ти потребуєш маминої уваги та теплого слова. Особливо це відчувається тоді, коли ти за кілька км від доми.