Представляємо 10 найвизначніших архітектурних перлин Львова, які повинен побачити кожен. Завдячуючи компактному розташуванню Вам знадобиться не більше 3-х годин для подорожі.

Львівський оперний театр

Дивлячись на величний фасад Львівського оперного театру, який нараховує величезну кількість складних і різноманітних форм, відчувається всепоглинаюча потуга мистецтва, вічність у контрасті зі швидкоплинністю людського життя. У цій фантастичній споруді можна знайти найрізноманітніші архітектурні стилі європейських країн.

Ззовні, над основним карнизом фасаду, знаходяться статуї восьми муз, над якими височить горельєфна десятифігурна композиція «Радощі і страждання життя». Угорі знаходяться тріада крилатих бронзових постатей Генія драми і комедії, трагедії, а у центрі - Слави, яка тримає пальмову золоту гілку.

Палац Потоцьких

Палац графів Потоцьких - велична і водночас витончена споруда у стилі французького неоренесансу кінця XIX століття, одна з найцікавіших архітекрутних пам'яток Львова.

Площа Ринок

Сьогодні Площа ринок являє собою нашарування архітектурних ідей багатьох століть та творців з незмінною узгодженістю та гармонією. Завдяки відчуттю спокою, упевненості, оптимізму та людяності епохи європейського ренесансу, що навіюють навколишні будинки, ми почуваємо незрівнянно затишний екстер'єр. Всі кам’яниці різні та неповторні, мають завершений образ, але водночас споріднені однією ідеєю.

Вірменська вулиця

Вірменська громада - одна з найстаріших громад Львова, створювала віками свій осередок національного життя, яке характеризується унікальною архітектурою та незрівнянним духом східної найдревнішої християнської культури.

Каплиця Боїмів

Каплиця Боїмів являє собою унікальну пам’ятку та окрасу Катедральної площі, яка створена без аналогів у європейській архітектурі.

Домініканський собор

Домініканський собор, а зараз греко-католицька церква Святої Євхаристії – велична архітектурна пам’ятка пізнього бароко з оригінальним скульптурним оздобленням.

Бернардинський собор

Бернардинський монастир, або греко-католицька церква Святого Андрія Первозванного – пам’ятка ренесансу, бароко і маньєризму 1600-1630 років. Цілісний середньовічний монастирський комплекс з фортифікаційними укріпленнями.

Італійське подвір'я 

Однією з найцінніших пам'яток ренесансу 1580 року є Палац Корнятка - найбагатшого львів'янина за всю історію міста.

Парк Високий замок

Парк Високий Замок - старий тінистий парк на горі, що височить над містом. Оглядовий майданчик з краєвидами разом з руїнами старовинного замку захоплюють подих присутніх.

Личаківський цвинтар

Личаківський цвинтар - це історико-культурний музей-заповідник, площею 40 га.