1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Як відрізнити булінг від кримінального правопорушення?

Як відрізнити булінг від кримінального правопорушення?

Як відрізнити булінг від кримінального правопорушення?

Деякі ЗМІ повідомляють, що 9 липня Деснянський суд м. Києва виніс рішення в справі по булінгу, яким призначив штраф в розмірі більше 100 тисяч гривень. Відповідно до тексту вироку в Єдиному реєстрі судових рішень, мало місце заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості. 

➡️ Текст можна знайти тут: http://bit.do/e2fw8

Підставою для бійки двох однокласників стали неприязні стосунки, які і викликали в одного із них умисел на завдання тілесних ушкоджень. Під час розгляду справи, потерпілою стороною був пред’явлений цивільний позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

В суді неповнолітній був визнаний винним у завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості, йому було призначено покарання у вигляді 1 року позбавлення волі. Однак він був звільнений від відбування призначеного покарання, якщо протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи та навчання.

Також судом було задоволено цивільний позов і тепер з батьків порушника буде стягнуто матеріальну шкоду у розмірі 2676 грн. 75 коп. та моральну шкоду в розмірі 100 тисяч гривень.

Хочемо вам нагадати, що, хоча булінг і є насильством, однак коли внаслідок булінгу або звичайного конфлікту завдаються фізичні ушкодження – це підстава для відкриття кримінального провадження.


#ЮстиціяВолині #ПравоваДопомога
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також