1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Що робити, якщо один з батьків не бажає платити аліменти на утримання дітей?

Що робити, якщо один з батьків не бажає платити аліменти на утримання дітей?

Інститут сім'ї — це важлива традиційна складова будь-якого здорового суспільства, проте, на жаль, і вона може дати тріщину. Найбільше у такому випадку завжди страждають діти, юстиція Волині у рамках проєкту “Я маю право” намагається відстояти права маленьких громадян хоча б на матеріальне забезпечення від батьків, що відмовляються сплачувати аліменти. Тож, сьогодні ми поговоримо про те, як варто діяти, коли недобросовісні батьки відмовляються надавати кошти для майбутнього своїх дітей.

Як діяти, коли один з батьків відмовляється платити аліменти?

Насамперед, ви можете звернутися до суду із заявою про стягнення аліментів. У такому випадку аліменти на дитину присуджуються або як частка від заробітку, або у вигляді конкретно визначеної суми. Справи розглядаються місцевими судами за місцем проживання чи реєстрації відповідача.

А надалі ви можете обрати або:
1) самостійно направити виконавчий лист разом із заявою про здійснення відрахування аліментів за місцем роботи боржника або отриманням ним пенсії, стипендії та інших доходів;
2) звернутися до органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцем знаходження його майна для виконання рішення у примусовому порядку.

Хочемо вам нагадати, що звернутися до державної виконавчої служби Волині ви можете за посиланням:
https://minjust.gov.ua

Обрати приватного виконавця:
erpv.minjust.gov.ua


#Аліменти #ЮстиціяВолині
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також