1. Головна
  2. Колонка автора
  3. У Ковелі говорили про права дітей та профілактику булінгу в учнівському середовищі

У Ковелі говорили про права дітей та профілактику булінгу в учнівському середовищі

З метою попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів в учнівському середовищі, вмінню відстоювати та захищати свої права у межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» 5 вересня 2019 року було проведено правові уроки для учнів 8-х класів шкіл № 5 та №8 міста Ковеля.

Організаторами заходів стали фахівець Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк, директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді міста Ковеля Інна Третяк та інспектор ювенальної превенції сектору превенції міста Ковеля Тетяна Козій.

Під час уроків були переглянуті відеоролики, у яких йшлося про шкільний булінг та про права та обов’язки дітей. Були обговорені поняття булінгу, ознаки булінгу, відповідальність за вчинення булінгу та коло відповідальних осіб за забезпечення створення у закладі освіти безпечного освітнього середовища, вільного від насильства та булінгу. Також з школярами провели тематичні ігри «Біла ворона», «Чому так стається» та «Займи позицію».

Крім того учням розповіли про Конвенцію про права дитини при цьому акцентувавши, що це є перший і основний міжнародно-правовий документ, який присвячений широкому спектру прав дитини. Учням були запропоновані тематичні малюнки, за якими діти мали визначити, які права на них продемонстровані.

Фахівці наголосили, що поруч з правами є ще й обов’язки, про які необхідно пам’ятати та виконувати.
На завершення заняття з метою кращого засвоєння інформації були розповсюджені інформаційні матеріали «Твої права твій надійний захист», Злочин не розвага за це карають», «Захисти права дитини».

Довідково:
Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63. (пн-пт з 9:00 до 18:00). kovel.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. Незалежності, 73, каб. 106, тел.: 6-17-48.

#ПравоваДопомога #Освіта
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

У День знань ковельським школярам розповіли про їх права та обов’язки

У День знань ковельським школярам розповіли про їх права та обов’язки
Фахівці Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги завітали до школи-ліцею № 7 міста Ковеля та Люблинецької загальноосвітньої школи, де провели правопросвітницькі уроки.