Протягом вихідних днів в установах виконання покарань та Луцькому СІЗО управління ДПтС України у Волинській області відбулись культурно-масові та фізкультурно-спортивні заходи із засудженими.

Для засуджених Маневицької виправної колонії №42 були проведені лекційні заняття на теми: «Правила поведінки засуджених до позбавлення волі», «Вся правда про наркотики, алкоголь, тютюн». Відбулась зустріч з представниками релігійної організації «Християни Віри Євангельської». Начальниками відділень СПС організовано перегляд засудженими документальних та художніх кінофільмів.

Між засудженими Цуманської виправної колонії №84 провели турнір з міні-футболу. По відділеннях СПС відбулись лекційні заняття на теми: «Матеріально-побутове забезпечення засуджених», «Суїцид – це не вихід». В молитовній кімнаті засуджені установи зустрілися із представниками релігійних громад.

До вихованців Ковельської виховної колонії завітали представники громадської організації «Найщасливіша», які провели лекцію на тему: «Великий секрет успіху». У школі підготовки засуджених до звільнення відбулось лекційне заняття на тему: «Повноваження центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо здійснення соціального патронажу».

Серед засуджених господарчої обслуги та арешту Луцького слідчого ізолятора відбулась гра у шахи. В кімнаті психоемоційного розвантаження проведено лекційне заняття: «Дотримання встановленого порядку взаємовідносин засуджених з персоналом та визначеної законодавством відповідальності за погрози або насильства працівника правоохоронного органу».

В усіх установах області проведені інформаційні години про останні події в країні та світі. У вільний час засуджені читали пресу, художню літературу, а також переглядали телепередачі.