1. Головна
  2. Колонка автора
  3. Засудженим Ковельської виховної колонії розповіли про права людини

Засудженим Ковельської виховної колонії розповіли про права людини

У Ковельський виховній колонії відбувся правопросвітницький захід присвячений Дню прав людини та всеукраїнському дню безоплатної правової допомоги.

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини. У цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини. Саме цього дня система безоплатної правової допомоги вперше відзначає всеукраїнський день безоплатної правової допомоги.

Присвяченим подіям цього дня був проведений захід у Державній установі «Ковельська виховна колонія», організований Ковельським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У ньому взяли участь представники різних установ, а саме: представник Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк, представник Ковельського міськрайонного центру зайнятості Людмила Волчук, директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді міста Ковеля Інна Третяк, начальник відділу служби у справах дітей виконавчого комітету Ковельської міської ради Жанна Вельма та представник Ковельського міськрайонного відділу виконавчої служби Катерина Шашаєва.

Вихованцям колонії розповіли про механізми доступу засуджених до отримання безоплатної правової допомоги та ознайомили з перевагами офіційного працевлаштування.

Оксана Романюк зауважила, що будь-яка людина, затримана за підозрою у вчиненні кримінального або адміністративного правопорушення, має право на безоплатну вторинну правову допомогу, незалежно від рівня її доходів. З 25 жовтня 2014 року і засуджені особи набули права на безоплатну вторинну правову допомогу, що передбачає такі види правових послуг, як: захист, здійснення представництва інтересів в судах, складення документів процесуального характеру.

Для того, щоб мати змогу себе захистити, потрібно знати свої права, і обов’язки, пояснила фахівець безоплатної правової допомоги.

Під час візиту до Ковельської виховної колонії були надані правові консультації з найбільш актуальних питань, що хвилюють неповнолітніх засуджених.

На завершення зустрічі організаторами були розповсюджені інформаційні матеріали про права та соціальні гарантії осіб, які відбувають покарання та буклети про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Довідково:

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63. (пн-пт з 9:00 до 18:00). kovel.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).


#ПравоваДопомога #ВиховнаКолонія
Редакція «КовельPost» може не поділяти думку блогерів або дописувачів. За зміст публікацій і їх достовірність відповідальність несуть автори.

Коментарі

Читайте також

У Ковелі провели вуличну акцію «Зміни життя – зупини насильство»

У Ковелі провели вуличну акцію «Зміни життя – зупини насильство»
5 грудня в Ковельському міськрайонному центрі зайнятості у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбувся тематичний захід, який продовжився інформуванням громадян на вулицях міста.

У Ковельському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся навчальний семінар для адвокатів

У Ковельському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся навчальний семінар для адвокатів
Під час зустрічі говорили про розроблений Координаційним центром з надання правової допомоги модуль у цивільних та адміністративних справах “Кабінет адвоката БПД”.