Скликана на моє прохання регіональна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не просунула ні на йоту вирішення питання ліквідації наслідків бездумної господарської діяльності державного підприємства з утилізації відходів та бездіяльності державних контролюючих органів, через що Ковель опинився на грані екологічної катастрофи.

Насправді, нічого непередбачуваного для мене на комісії не відбулось. Побачивши, що серед присутніх немає голови облдержадміністрації та водночас голови комісії ТЕБ та НС Володимира Гунчика стало зрозуміло - на допомогу розраховувати марно.

Мене дивує, коли губернатор області наполягає на тому, що Ковельська філія ДП "Укрветсанзавод" потрібна для області і повинна функціонувати для утилізації відходів Волинських підприємств, то його заступники Олександр Степанцов та Сергій Кошарук заявляють, що наслідки екологічного лиха, спричиненого діяльністю ветсанзаводу - проблема виключно міської влади. Мовляв, це - ваші міські питання і вирішуйте їх самотужки.

Таке відношення до міської влади, до Ковеля, ковельчан вже стало традиційним для окремих обласних посадовців. А як же мешканці прилеглих до заводу населених пунктів - Колодниці, Вербки, Бахова?

Отож, будемо вирішувати самі.

Прикро, що деякі чиновники не розуміють, що суспільство змінилось – потрібно змінюватись і їм. Час пустопорожньої балаканини завершується - людям хочуть бачити конкретні дії і відчувати їх результати.

На засіданні комісії я отримав колосальну підтримку від простих небайдужих ковельчан, які приїхали до облдержадміністрації. Їх було небагато - кілька десятків, але це була група однодумців, сильних особистостей, які щиро вболівають за місто. Саме тоді, незважаючи на стіну байдужості та нерозуміння членів регіональної комісії, стало відчутно, що настав переломний момент у розвя’занні наболілої проблеми у Ковелі.

До цього спонукали міські мешканці.

Шановні ковельчани!

Ще кілька днів тому я казав, що вірю у те, що разом з Вами подолаємо проблему ветсанзаводу.

Сьогодні я СТВЕРДЖУЮ, що ми її осилимо. Ліквідуємо цей «гнійник на тілі" Ковеля та зітремо його з мапи міста.

У нас немає іншого вибору. І ми переможемо.

Щиро дякую пікетувальникам, які приїхали до облдержадміністрації, та тим, хто залишився у Ковелі на варті, за підтримку. Це дуже важливо для мене, це надає сил та наснаги для подальших дій.

Дякую хлопцям з нацкорпусу за довіру та співпрацю. Це свідомі незаангажовані небайдужі молоді люди.

Також дякую народному депутату України Ігорю Гузю та його помічнику Ігорю Верчуку, які зорганізували делегацію пікетувальників та автоперевізнику Петру М'якоті - за наданий їй автотранспорт.

Разом ми - сила.
Я вами пишаюсь!

Олег Кіндер
Ковельський міський голова

Джерело: Офіційний сайт Ковельської міської ради