Парламент ухвалив за основу законопроєкт №3739 щодо захисту українських виробників, співавторами якого є депутати фракції «Батьківщина».

- Нам потрібно визначитися за кошти державного бюджету, для державних підприємств ми закуповуємо вітчизняні продукти машинобудування чи ми закуповуємо іноземні? Ми направляємо кошти держбюджету на підтримку своєї економіки чи допомагаємо сусідам? – на цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час виступу у Верховній Раді.


Лідер партії зауважила, що майже всі країни світу у зв’язку з економічною кризою направили гроші своїх бюджетів на чіткий, зрозумілий протекціонізм свого машинобудування, своїх індустріальних підприємств.

- Нам теж це потрібно робити. Бо для нас пріоритет – наші громадяни, вітчизняна економіка, українські робочі місця. Партія «Батьківщина» є співавтором цього законопроєкту, і ми його підтримуємо та просимо депутатів голосувати «за», – закликала Юлія Тимошенко.

Варто зазначити, що за розрахунками авторів законопроєкту №3739, додаткове зростання ВВП становитиме – 3,9% за п’ять років. А за умови коректного та сумлінного застосування законопроєкту вдасться створити 62,5 тисячі нових робочих місць та зберегти 200 тисяч вже існуючих.