Представники місцевого самоврядування можуть протистояти експериментам, які сьогодні влада ставить над країною. Так, Юлія Тимошенко закликала місцеві ради ухвалювати рішення про заборону грального бізнесу на їхній території.

На цьому керівник парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко наголосила в ефірі телеканалу «112. Україна».

Народний депутат навела успішний приклад Запорізької районної ради, де голова підписав ухвалене за ініціативою «Батьківщини» рішення про заборону грального бізнесу на території району.

«Сьогодні наш голова Запорізької партійної організації Владислав Куценко та вся його команда вийшли з ініціативою, а Запорізька районна рада, керуючись статтями закону про місцеве самоврядування, ухвалила рішення звільнити район від грального бізнесу. Таким чином місцевий орган самоврядування заборонив вести гральний бізнес на своїй території», – пояснила Юлія Тимошенко.

Закон про місцеве самоврядування в Україні, запевнила парламентар, дає радам повноваження зупиняти непрофесійні рішення центральної влади. Тому вона закликала депутати місцевих рад на місцях протистояти гральній мафії, діяльність якої намагається узаконити чинна влада.

«Я хочу зараз звернутися до всіх депутатів усіх місцевих органів влади: до депутатів об’єднаних територіальних громад, сіл, селищ, міськрад, обласних рад. Я закликаю – розпочніть на своїх сесіях ухвалювати рішення, що ваша територія вільна від грального бізнесу. Захистіть родини, які мешкають на території ваших населених пунктів, захистіть дітей і все наше майбутнє», – наголосила Юлія Тимошенко.