Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Львів) повідомляє про те, що Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату при Міністерстві юстиції України (далі – Комісія) прийнято рішення про проведення кваліфікаційного іспиту для осіб, які матимуть намір його складати. Іспит буде проводитись 02 грудня 2020 року о 10-00 год у приміщенні Виставкового центру «АККО Інтернешнл» за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 40-б.

Кінцевий строк подачі документів до територіального органу Міністерства юстиції до 12 листопада 2020 року за адресами:

пл. Шашкевича, 1,
м. Львів, 79000

вул.Володимирська, 1,
м.Луцьк, 43001

вул.Замкова, 29,
м.Рівне, 33028

Згідно пунктів 5-7 Порядку допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату, затвердженого наказом Міністерства юстиції України № 1905/5 від 28.07.2011 (із змінами) (далі - Порядок) особа, яка має намір складати кваліфікаційний іспит, не пізніше ніж за двадцять днів до дня проведення кваліфікаційного іспиту особисто подає до відповідного територіального органу Міністерства юстиції заяву на ім’я начальника територіального органу Міністерства юстиції про внесення до Комісії подання про допуск цієї особи до кваліфікаційного іспиту. Заява підлягає реєстрації в установленому порядку.

До заяви додаються такі документи:
1️⃣оригінал та копія диплома про повну вищу юридичну освіту;
2️⃣оригінал та копія довідки про відсутність судимості;
3️⃣трудова книжка та копія трудової книжки, якщо особа на час подачі документів не працює;
4️⃣копія трудової книжки, завірена за місцем роботи, якщо особа на час подачі документів працює;
5️⃣паспорт громадянина України та копії першої, другої сторінок паспорта громадянина України та сторінки, на якій проставлено штамп про реєстрацію місця проживання фізичної особи.

❗️Особа, яка пройшла стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, додає до заяви документи, передбачені цим пунктом, а також висновок та копію висновку про проходження стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса.

❗️Особа, що складає кваліфікаційний іспит для підтвердження кваліфікації, додає до заяви документи, передбачені пунктом 6 цього Порядку, а також копію свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Копії документів, передбачених пунктами 6, 7 цього Порядку, засвідчуються в установленому порядку.

Додатково повідомляємо, що у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації в країні та встановленням карантинних обмежень, з метою уникнення скупчення людей, прийом документів буде здійснюватись згідно встановленого графіку роботи Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) на період карантину за попереднім записом за номерами телефонів:
(0332) 78-46-65 - для Волинської області;
(0322) 35-02-73 - для Львівської області;
(0362) 63-31-89 - для Рівненської області.

☝️Наголошуємо на необхідності обов’язкового дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо використання засобів захисту у період карантину (маска, рукавиці тощо).
Наперед вдячні за розуміння!


Богдан Антощук, в.о.начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів)