Кавун - дуже корисна та смачна ягода, яка покращує кровотворення і травлення, регулює водно-сольовий баланс, допомагає очистити організм від холестерину та надлишків солей.

Кавун на 92% складається з води. В цій соковитій ягоді калорій дуже мало, а завдяки клітковині кавун притуплює відчуття голоду, тому не варто побоюватись набрати лишні кілограми. Однак, фахівці не рекомендують дотримуватися модних кавунових дієт.

Щоденне поїдання кавуна призводить не лише до схуднення, але й до втрати м'язової маси, незважаючи на кількість вітамінів мінеральних речовин. Рекомендується з'їдати не більше 2 кілограмів протягом дня, невеликими порціями, поєднуючи кавун з фруктами, овочами та натуральними йогуртами. Завдяки вітаміну В6 кавуни підвищують інтелектуальні здібності. Восени, коли всі починають активно включатися в розумову роботу після канікул та відпусток, ця властивість є дуже актуальною.

Є декілька правил вибору кавуна:

🍉 Постукайте по кавуну, якщо він дозрів то ви почуєте не глухий, а дзвінкий звук.

🍉 Сухий хвостик - ознака стиглості.

🍉 Якщо над кавунами літають оси - це означає, що у ньому не містяться нітрати та пестициди. Зазвичай такі кавуни дуже солодкі.

🍉 Обирайте кавун трохи більше середнього, вагою від 6-10 кг. Більший кавун свідчить про великий вміст добрив.

🍉 Стиглий кавун буде відрізнятися твердою блискучою кіркою, контрастністю смужок, та присутністю оранжевих або жовтих плям, які утворюються на кавуні у місцях, де вони стикаються з землею. Біла пляма - плід недозрілий.

🍉 Білі волокна, вказують на відмінне «здоров'я» кавуна, яскраво-червона м'якоть з фіолетовим відтінком і жовтими волокнами - ознака нітратів.

👉 Важливо!

🍉 Найкраща пора для поїдання кавунів серпень, так як вирощуються у природних умовах!

🍉 Кавуни вбирають в себе з атмосфери різні речовини, у тому числі і шкідливі. Не слід купувати кавун біля автомобільних доріг!

🍉 Не дозволяйте продавцеві розрізати кавун для перевірки, адже у розріз може потрапити бруд і бактерії, які призведуть до харчового отруєння!

А як ви обираєте кавун?