Вперше за всю історію з Ковелем і громадою працюватиме Північна Екологічна Фінансова Корпорація NEFKO (НЕФКО), яка надає фінансову підтримку різним екологічно важливим рішенням. Щоб ви розуміли, на Волині НЕФКО працювала лише з Луцьком і Ківерцями.

Тобто ми мали підтвердити потенціал нашої громади, відповідність їхнім вимогам, аби наш проєкт міг бути розглянутий.

Що ж плануємо?

ОНОВЛЕННЯ зовнішнього освітлення міста та окремих навколишніх сіл!

У Ковелі днями побувала команда консультантів з компанії «Garde» — офіційного консультанта НЕФКО, на чолі з керівником Володимиром Дебоєм. Щоб реалізувати задумане, нам і нашим партнерам треба було пропрацювати так звану дорожню карту. Також обговорили питання подальшої розробки бізнес-плану проєкту, організації процедури закупівель, оформлення технічної документації та експертизи, укладання кредитного договору.

Щодо бізнес-плану, то він має бути розроблений до вересня цього року, аби його віддати на затвердження Раді директорів НЕФКО. Після того нам нададуть пропозицію щодо кредитування, яку розгляне сесія.

Які ж попередні умови співпраці? Корпорація НЕФКО дає на реалізацію проєкту 500 тисяч євро, співфінансування з місцевого бюджету – не менше 10 %. За ці кошти всі світильники в місті будуть замінені на якісні LED, які відповідатимуть усім європейським стандартам. Спеціаліст з освітлення, який входив до експертної групи, уже промоніторив стан освітлення міста станом на сьогодні. Тож після детального аналізу також надасть нам свої пропозиції.