Міністерство аграрної політики та продовольства України розглянуло рішення Ковельської міської ради Волинської області від 25.11.2021 №15/108 щoдo термінового напрацювання механізму підтримки аграріїв, у зв’язку з значним подорожчанням природного газу в межах компетенції. Повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.
Аграрії Ковельської громади можуть скористатися державною підтримкою для закупівлі мінеральних добрив
Повідомляємо, що cyб’єкти господарювання агропромислового комплексу для купівлі мінеральних добрив можуть скористатися державною підтримкою за напрямом: фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі, шляхом здешевлення кредитів. Порядок використання коштів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 №300.

Компенсація відсоткової ставки надається юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам-підприємцям за залученими коротко-, середньо- та довгостроковими кредитами у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів.

Отож, сyб’єкти господарювання мають можливість скористатися державною підтримкою для здешевлення вартості придбаних мінеральних добрив.

20 грудня фахівці Мінагрополітики провели нараду з представниками центральних органів виконавчої влади, HAK «Нафтогаз України» та громадських організацій. Йшлося про пiдписaння відповідного меморандуму про виділення товарного кредиту вітчизняним виробникам мінеральних добрив у вигляді природного газу на рівні до 1,25 млрд. кубічних метрів на період з листопада 2021 року по квітень 2022 року. Розглянуто можливість виділення товарного кредиту вітчизняним виробникам азотних добрив у вигляді природного газу на рівні до 1,25 млрд кубічних метрів на період з листопада 2021 року по квітень 2022 року за рахунок запасів НАК «Нафтогаз України» на умовах:

• забезпечення його повернення ф’ючерсними контрактами зі строком виконання квітень-липень 2022 року;

• зобов'язання поставити всі вироблені з такого газу добрива на внутрішній ринок за цінами, які будуть встановлюватись відповідно до цін ф’ючерсних контрактів.

Управління економічного розвитку та торгівлі