1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельське МТМО: торік 67 жінкам діагностували рак лікарі-гінекологи та мамологи

Ковельське МТМО: торік 67 жінкам діагностували рак лікарі-гінекологи та мамологи

Серед жіночих онкологічних хвороб у світі та в Україні найпоширенішим є рак молочної залози. Станом на сьогодні на обліку в онкологічному кабінеті Ковельського МТМО перебуває 384 жінки. У 2021 році рак молочної залози вперше діагностовано у 31 жінки. У восьми випадках захворювання виявили у занедбаному стані. Двоє жінок дізналися про онкологію при проходженні щорічних профілактичних медичних оглядів.
Ковельське МТМО: торік 67 жінкам діагностували рак лікарі-гінекологи та мамологи
Крім того, минулого року ще у 36 пацієнток злоякісні пухлини виявили лікарі-гінекологи пологового будинку Ковельського МТМО. Зокрема, рак шийки матки діагностовано 14-ти жінкам, рак тіла матки –19, рак яєчників – 2, рак зовнішніх статевих органів – 1.

- Шановні жінки! Відвідуйте лікарів з профілактичною метою. Тоді будь-які зміни буде помітно на початковому етапі та проліковано вчасно й ефективно. Будьте уважними до себе, свого самопочуття, ведіть здоровий спосіб життя та отримуйте побільше позитивних емоцій! Пам’ятайте: рак – це не вирок. Це хвороба, з якою необхідно боротись і яку можна перемогти!, - наголошують лікарі Ковельського МТМО.


#КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також