19 січня увесь православний світ відзначає велике християнське свято - Богоявлення Господнє, яке в народі називають Водохреща. Вітаємо вас, дорогі ковельчани, з цим світлим днем!

Це одне з найрадісніших зимових свят українського народу. Під час хрещення в річці Йордан Ісус Христос вийшов на берег, а з небес почувся голос Бога-Батька, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Вважається, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже в цей день з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець – в голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба.

На Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх впродовж року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг.

Дорогі ковельчани! Нехай цілюща вода дарує вам здоров’я й наснагу, захищає від лиха, наповнює життєдайною енергією. Добра, миру і злагоди вам, щасливої долі та незламної віри!


Бог нам дарує новий рік,
Нове Різдво і Водохреще.
Йде поруч Богочоловік...
Вода льодова в стопи плеще.

Йде з нами Богочоловік,
Не тільки щоб нас окропити,
Щоб освятити весь наш вік,
Аби могли ми свято жити.

Аби почули неба глас,
У Кому все благовоління...
Й що небо щиро любить нас,
І нам очищує сумління.

Нехай окропить нас Йордан,
Стараймося цю мить впіймати.
Бо хоч краплин тих - океан,
Та нам бо все не обійняти!

Автор - Протоієрей Іван Оринчак