1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі рівень радіації в нормі, водопровідна вода відповідає вимогам

У Ковелі рівень радіації в нормі, водопровідна вода відповідає вимогам

ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» проводить регулярний моніторинг у цілях радіаційного спостереження і дозиметричного контролю та якості і безпечності питної водопровідної води в населених пунктах області.
У Ковелі рівень радіації в нормі, водопровідна вода відповідає вимогам
Станом на 11.03.2022р. ранкові спостереження за природним радіаційним фоном в населених пунктах Володимир-Волинського, Ковельського, Камінь-Каширського, Луцького районів та обласному центрі показали, що гамма-фон в межах попередніх даних: 10 – 13 мкР/год.

Такі спостереження проводяться тричі на день.

Досліджені проби питної водопровідної води у містах Луцьк, Володимир, Нововолинськ, Ковель, Любомль, Камінь-Каширський, селищах Маневичі, Турійськ (за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками) відповідають вимогам ДСаПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

За даними епідеміологічного нагляду (спостереження) захворюваність в області знаходиться на спорадичному рівні, спалахів інфекційних захворювань, харчових отруєнь не зареєстровано.

#РівеньРадіації #Ковельводоканал #Безпека

Коментарі

Читайте також

Про рівень радіації у Ковелі та інших волинських містах повідомили фахівці лабораторного центру

Про рівень радіації у Ковелі та інших волинських містах повідомили фахівці лабораторного центру
У вересні найменше радіоактивних елементів у навколишньому середовищі зафіксовано в містах Любомль та Нововолинськ, найбільше - у Маневичах та Камені-Каширському.